Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi Oulunkylä-Seura: Tammen juurelta

Nyt siis elämme vuotta 2017  ja Suomi-emon 100-vuotissynttärit on jo aloitettu.  Jotenkin uskomatonta!  Itse olen 50-luvun kasvatteja, mutta muistan 1910 syntyneen isäni kertoneen lapsuusajastaan Hämeenlinnassa ja etenkin varsin uskaliaista kolttosista sisällissodan melskeissä.  Oli kavereineen paikoissa, joissa ei todellakaan olisi pitänyt olla.  Kertoi hän niistä isommistakin melskeistä talvi- ja jatkosodan ajoilta.  Ei kylläkään kovin mielellään.

Myös äitini joutui lähtemään kiireellä Viipurista abiturienttina.  He muiden mukana nostivat tämän maan taas raiteilleen ja entistä ehommaksi.  Se, jos mikä on upea suoritus.  Kotona vaikeista ajoista ei juuri puhuttu ja olenkin näin aikuisempana miettinyt, kuinka vahvoja he olivatkaan.  Silloin en sitä ymmärtänyt arvostaa – nyt arvostan.  Kun juhlimme itsenäisyyttämme, kumartakaamme kaikille heille, jotka ovat uhranneet niin paljon.  Osoitamme heille kunnioitusta pitämällä huolta tästä maasta nykyisiä ja tulevia sukupolvia varten.

Tänään minulla oli ilo tavata nuorta sukupolvea kummityttären synttärikutsuilla.  Sunnuntai alkoi ylipitkällä aamiaisella päivän lehden parissa.  Jotenkin aika vain hulahti ja sitten olikin jo kiire.  Pikainen visiitti Oulunkylän torin Bella Verde -kukkakauppaan pelasti taas kerran.  Liikkeeseen oli näköjään tehty viihtyisä nurkkaus kahvittelua varten.  He lupasivat, että saan mainostaa piakkoin aloittavaa pikkukahvilaa, jollaista monet meistä ovat jo kaivanneetkin.  Tällaiset pienet palvelut nostavat asumisviihtyvyyttä ja toivon heidän esimerkkinsä rohkaisevan muitakin alueemme yrittäjiä pohtimaan ennakkoluulottomasti palvelukonseptin laajentamista.

Toivotan teille kaikille hyvää Juhlavuotta 2017!

Marja Markko

puheenjohtaja

Share

Leave a Reply