Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Politiikka, Puheenvuoroja, Uutiset, Veräjämäki

Blogi: Puistot, puut ja vehreys kunniaan

Oulunkylä tunnetaan vehreydestään ja viheralueistaan. Puut ja puistot ovat meille tärkeitä. Kaunistavathan ne maisemaa ja tuovat näkösuojaa sekä vähentävät melua ja pölyä. Pitkäikäisiä virkistyksen tuojia ja asuinalueen vakikaunistajia siis – ainakin hakkuisiin asti. Puiden kaataminen muuttaa useimmiten maisemaa radikaalisti, kuten Käskynhaltijantien varressa on talven aikana tapahtunut.

Oulunkylän metsät ja puistot tarjoavat myös tärkeitä virkistäytymispaikkoja meille alueen asukkaille. Ja lähimetsiä käytetään täällä liikkumiseen, mikä puolestaan edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Monipuolisesta kaupunkiluonnosta on huolehdittava alueen asukkaita ajatellen.

Läheltä löytyviä puita on helppo ihastella vaikka omalta parvekkeelta tai pihalta. Kun lenkkipolulle voi lähteä melkein omasta pihasta, niin tekosyitä on vaikeampi keksiä. Helppous edistää liikkumista ja Oulunkylästä löytyy monia kevyen liikenteen väyliä puiden siimeksestä ja urheilupuiston kupeesta. Urheilupuiston mahdollisuuksista puhumattakaan.

Kaupungin yleiskaavaluonnoksessa osoitettiin runsaasti rakentamista oulunkyläläisten lähimetsiin ja virkistysalueisiin. Joten tein, paljon keskustelua herättäneestä, yleiskaavasta muistutuksen minäkin.

Maaherrantien muuttaminen joukkoliikennekaduksi siirtää autoliikenteen ja lisää sitä Veräjämäessä joukkoliikenteen käyttämällä kulkuväylällä eli 65:n bussireitillä. Aseman seudun rakentaminen puolestaan poistaa ainoan liityntäpysäköintipaikan Veräjämäestä.

Kesällä 2012 palaneen Mäkitorpan leikkipuiston rakentamisen soisi jo valmistuvan. Rakennustöiden ja valmistumisen hitaus hipoo jo ennätyksiä. Mäkitorpan leikkipuisto on ollut kesätoiminnaltaan ja sijainniltaan vetovoimainen puisto. Lapsiperheille tärkeä paikka, mistä keskustelin rakennusviraston rakentamisesta vastaavan kanssa. Leikkipuisto kuulemma valmistunee osittain keväällä, mutta todennäköisesti lopullisesti kesän aikana. Rakennustyöt yritetään järjestää niin, että piha-alue on osittain käytössä koko ajan. Täytyy sanoa, että odotan malttamattomana kesää Oulunkylässä ja Mäkitorpan uutta leikkipuistoa.


Teksti: Johanna Krabbe

Krabben mäeltä
Veräjämäessä sijaitseva jyrkkä päällystämätön kävelytie Krabben mäki (Veräjämäen kaupunkipolku nro 22) on nimetty paikalla 1900-luvun alussa sijainneen Krabben hedelmäväkimehutehtaan mukaan.

Share

Leave a Reply