Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

MLL Oulunkylä lapsiperheiden asialla

MLL Oulukylä perhekahvila

Leikkejä perhekahvilassa. Kuva: Pinja Hentunen.

Hiekkalaatikon reunalta voi vaikuttaa

Mannerheimin Lastensuojeluliiton eli MLL:n Oulunkylän paikallisyhdistys toimii Oulunkylässä lapsiperheiden asialla. Järjestämme lapsille harrastuksia ja erilaisia perheille suunnattuja tapahtumia. Lapsiperheitä kiinnostavan tiedon jakamisessa somen voima on suuri; hallituksemme jäsenet ylläpitävätkin omien Internet-sivujen lisäksi muun muassa MLL Oulunkylä ja Ogelin muksut Facebook-ryhmiä.

Lähellä sydäntämme ovat kaikki lapsiperheiden asiat. Kun Mäkitorpan leikkipuistoa vihdoin lukuisten vetoomusten jälkeen alettiin rakentaa, oli puisto ajoittain huonosti aidattu ja jopa vaarallinen paikka lapsille. Hallituksemme aktiivit Sanna ja Pinja saivat neuvoteltua lelulaatikon leluineen paikallisten perheiden käyttöön Mäkitorpan leikkipuiston viereisestä pikkupuistosta. “Nyt lelulaatikko on kaikkien käytössä tiettyinä aikoina viikosta, ja lukon koodin saa liittymällä sitä varten perustettuun Facebook-ryhmään”, iloitsee laatikon ideoinut Sanna.

Teemme mielellämme yhteistyötä muiden paikallisten yhdistysten ja tahojen kanssa, ja ilahduttavasti viime vuonna siinä jo onnistuimme, kun joulutapahtumamme toteutettiin yhdessä Lions Club Oulunkylän kanssa. Tammikuussa järjestimme Oulunkylän kirjaston kanssa yhteistyönä luennon “Vauvat ja uni”. Keväällä pyörii leikkipuisto Mäkitorpassa MLL Oulunkylän vapaaehtoisten pitämä perhekahvila ja muitakin keväisiä tapahtumia on luvassa. Toiveenamme on myös lisätä eri sukupolvien kohtaamismahdollisuuksia. Olisitko juuri sinä valmis kylämummiksi tai -vaariksi alueen lapsille?

Yhdistyksemme toiminta on vireää, mutta toiminnan jatkumisen turvaamiseksi toivomme uusia vanhempia mukaan. Hallituksessa tai muutoin vapaaehtoisena toimiminen on rentoa ja mukavaa ja jokainen voi osallistua juuri omien resurssiensa mukaisesti. Hiekkalaatikon reunalta voi vaikuttaa alueen lapsiperheille suunnatun toiminnan sisältöön, ja yhdistyksen jäsenenä saa harrastuksista ja tapahtumista alennusta. MLL Oulunkylän hallitus toivottaa kaikki lapsiperheiden asioista kiinnostuneet vanhemmat tervetulleeksi yhdistyksen kevätkokoukseen Mäkitorpan leikkipuistoon 26.4.2017 klo 18.00.

Teksti ja kuva: Pinja Hentunen

Share

Leave a Reply