Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit

Oulunkyläinen – Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

OYK:n kesäisiä reseptejä

Täytetyt paprikat OYK

Täytettyjä paprikoita kesänälkään. Kuva: Pinja Saajasto, Jenna Vento ja Julia Urbano Oulunkylän yhteiskoulun 8E.

Kesällä tekee usein mieli grilliruokaa tai jotain raikasta ja makeaa. Nämä terveelliset kesäherkut ovat loistavia kuumalle kesäpäivälle tai vaikka ylioppilasjuhliin tarjoiltavaksi.

Banaanijäätelö (annos kahdelle)

2 banaania
3 rkl maapähkinävoita
maitoa
1 tl vaniljasokeria

Ohje:

  1. Pilko banaanit paloiksi ja laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi, niin että banaanit ovat jäässä.
  2. Sekoita jäätyneet banaanin palat ja loraus maitoa tehosekoittimessa.
  3. Lisää tehosekoittimeen maapähkinävoi ja vaniljasokeri ja sekoita.

Pienet marjapiirakkaleivonnaiset

Pohja:

200 g dominoita tai digestive-keksejä
70 g voita

Täyte:

mansikoita
1 prk vaniljarahkaa

Ohje:

  1. Murskaa keksit.
  2. Sekoita murskatut keksit ja voi. (Voita EI saa sulattaa!)
  3. Jaa keksipohjataikina voideltuihin muffinivuokiin.
  4. Täytä pohja vaniljarahkalla ja pilkotuilla mansikoilla.

Täytetyt paprikat (annos kahdelle)

2 paprikaa
200 g jauhelihaa
ripaus pippuria
2 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
1 tl soijakastike
1 porkkana
½ sipuli

Halutessasi voit lisätä maun mukaan juustoraastetta.

Ohje:

  1. Pilko paprikat puolikkaiksi ja kaiverra siemenet pois.
  2. Paista jauheliha ja mausta ylläolevilla mausteilla ja lisää paprikaan.
  3. Raasta porkkana ja lisää jauhelihan päälle.
  4. Halutessasi voit lisätä päälle juustoraastetta.
  5. Paista uunissa 175 asteessa 5-10 minuuttia tai kääri paprikat folioon ja lämmitä grillissä.

Dipattavat kesäkurpitsat (annos kahdelle)

2 kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
2 dl korppujauhoja
¼ tl chilijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl sipulijauhetta
½ tl ½ tl pippuria
½ dl parmesaanijuustoa

Ohje:

  1. Leikkaa kesäkurpitsat puoliksi ja laita varrastikku kesäkurpitsan keskeltä läpi.
  2. Leikkaa puolikkaat kesäkurpitsan palat spiraalimaisesti vartaan ympäri.
  3. Kaada varovasti oliiviöljyä kesäkurpitsojen päälle.
  4. Sekoita astiassa korppujauhot, chilijauhe, valkosipulijauhe, sipulijauhe, pippuri sekä parmesaanijuusto.
  5. Pyörittele öljytyt kesäkurpitsaspiraalit mausteseoksessa.
  6. Paista 220 asteessa 30 minuuttia uunissa, käännä puolessa välissä ympäri.

Dippi:

1 prk kermaviiliä
1 valkosipulinkynsi
1 tl paprikamaustetta
ripaus pippuria
ripaus chilijauhetta
½ tl soijakastiketta
½ rkl öljyä

  1. Laita kermaviili astiaan.
  2. Pilko valkosipulin kynsi ja lisää kermaviilin joukkoon.
  3. Lisää loput mausteet ja sekoita.

Teksti ja kuva: Pinja Saajasto, Jenna Vento ja Julia Urbano
Oulunkylän yhteiskoulun 8E

Share

Leave a Reply

Theme by Anders Norén