Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Gnistanissa isoja askeleita, uudella alustalla

Gnistan Joe Pimenoff

Gnistanin Wapputurnaus. Kuva: Joe Pimenoff.

Oulunkylän ja lähialueen oman jalkapalloseuran, Gnistanin, alkuvuosi on ollut futiksen lisäksi muutenkin työntäyteinen. Seura on kevään mittaan toteuttanut vuonna 1924 tapahtuneen perustamisensa jälkeen merkittävimmän hankkeen, jossa sille on siirtynyt Mustapekka-areenana tunnetun kentän hallinta.

Gnistanin johto on Antti Uusitalon tekemän pohjatyön ansiosta saanut mahdollistettua jo pitkään monen haaveissa olleen asian ja seura voi nyt luottavaisesti suunnata kohti tulevaa sekä kehittää strategiaansa; olla toimialueensa vetovoimaisin jalkapalloseura. Ensimmäinen kehitysaskel hallinnan siirron jälkeen oli kentän tekonurmipinnan vaihto toukokuun aikana.

Edustusjoukkue miesten Ykkösessä

Seurajohtoa on työllistänyt rutkasti myös edustusjoukkueen nousu miesten Ykköseen ja sen vaatimukset niin toimintaympäristön kuin talouden suhteen. Gnistan on lähtenyt sarjaan budjetilla, joka on vain kolmas- tai neljäsosa mm. Veikkausliigassakin pelanneiden useiden vastustajien vastaavista. Joukkue on kuitenkin manageri Uusitalon ja päävalmentaja Tommi Lingmanin johdolla luottavainen minimitavoitteen, sarjassa pysymisen suhteen ja pyrkii olemaan kuuden parhaan joukossa kauden päättyessä. Se olisi hieno saavutus sarjanousijalle.

Gnistan toivookin, että kaikki oulunkyläläiset ottaisivat sen omakseen ja kävisivät joukolla katsomassa niin edustusjoukkueen pelejä Ykkösessä kuin seuran muidenkin 24 joukkueen matseja junnujen ja aikuisten sarjoissa.

Kaikki pelaamaan!

Koska futis ei Gnistanissa ole ainoastaan kilpaurheilua, vaan kaikille annetaan mahdollisuus pelata, omalla tasollaan ja omien tavoitteidensa mukaisesti, on seura aloittanut jo viime vuonna matalan kynnyksen toiminnan.

Varsinkin kaksi aikuisten jalkapallokoulua olivat suosittuja ja saivat paljon positiivista palautetta. Niihin osallistuneet halusivat ylläpitää pelailuja kivojen ohjaajien johdolla ja kävivät koko talven jatkamassa harrastetta kerran viikossa. Keväällä he osallistuivat jopa Nurmijärvellä pidettyyn harrastefutisturnaukseen, mikä oli suurimmalle osalle aivan uusi kokemus, ja hieno sellainen. Gnistan aloitti uuden aikuisten jalkapallokoulun 1.6. ja mukaan voi hypätä sen jälkeenkin.

Tulossa on myös juniori-ikäisille tarkoitettu matalan kynnyksen toiminta, johon seura toivoisi lisää kiinnostusta ja ilmoittautumisia, koska kyselyiden mukaan pelailuille kerran viikossa kuitenkin olisi tarvetta. Tällaiset pelailut ovat oiva keino aloittaa liikunnallinen harrastus kivassa porukassa ja myös säilyttää tuntuma, jos pelaaminen tavoitteellisemmassa toiminnassa ei ajallisesti, toisen harrastuksen tai muun elämäntilanteen vuoksi tällä hetkellä sovi.

Wapputurnaus ennätyssuosiossa

Kauden alettua järjestivät Gnistanin P07- ja P08-joukkueet 6.-7.5. perinteisen Wapputurnauksen, joka keräsi ennätysmäärän junnuja kannustusjoukkoineen Oulunkylään. Kahden päivän aikana lähes 800 vuosina 07-11 syntynyttä jalkapallon taitajaa, aina Tallinnasta asti, mitteli paremmuudesta kevään siihen asti aurinkoisimmassa turnauksessa. Kentillä nähtiin taitavia suorituksia, upeita maaleja ja uhrautuvaa puolustuspeliä. Järjestäjät ovat kiitollisia kaikille mukana olleille sekä lukuisille yhteistyökumppaneille.

Nuorimmatkin pelaamassa

Toukokuussa pidettiin Mustapekka-areenalla myös päiväkoti- ja koulutapahtumat, joissa ryhmät pelasivat keskenään 20 minuutin pelejä niin, että tytöt ja pojat pelasivat vuoroin viisi minuuttia kerrallaan. Kaikkiaan noin 450 päiväkotilasta, eskarilaista sekä eka- ja tokaluokkalaista vietti iloisen ja mieleen jäävän puoli päivää, osa hyvinkin vaihtelevassa säässä, mutta intoa täynnä ja hymy huulilla.

Gnisun kesään kuuluvat joukkueiden ja kerhojen perustoiminnan lisäksi perinteiset Futiskoulu ja -leiri kesäkuun alussa ja Futiskoulupäivät elokuussa, juuri ennen koulujen alkua. Niistä ja paljosta muusta saa tietoa www.gnistan.net- tai edustusjoukkueen www.gnistan.fi -osoitteesta. Molemmista löytyy myös linkit seuran Facebookiin ja muille some-sivuille. Gnistan toivottaa kaikki mukaan kokemaan jalkapalloa ja elämää. Uudella alustalla ollaankin valmiita unohtumattomaan Oulunkyläiseen futiskesään…

Teksti: Risto Karvonen

Share

Leave a Reply