Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Gnistan panostaa valmennukseen

Gnistan Jan Ekman

Gnistanin edustusjoukkue vauhdissa. Kuva: Jan Ekman.

Roberto Nucciosta seuran urheilutoimenjohtaja

Yksi tärkeä pala Gnistanin strategiaa on kehittää juniorivalmennusta ja luoda pelaajille polku junioreista aina seuran eri edustusjoukkueisiin saakka. Tätä työtä ryhtyi johtamaan marraskuun alussa italialainen Roberto Nuccio. Hänet palkattiin seuran ensimmäiseksi urheilutoimenjohtajaksi.

Roberto valmentaa ensi kaudella Gnistanin edustusjoukkueen lisäksi seuran väreissä pitkästä aikaa pelaavaa A-juniorijoukkuetta. Lisäksi hänen vastuullaan on laatia valmennuslinjaukset ja seurata, että niitä myös kentällä toteutetaan. Lisäksi Roberto sparraa tarvittaessa seuran päätoimisia valmennuspäällikköjä ja valmentajia. Tähän rooliin Robertolla on aiempaa kokemusta, sillä Italiassa hän työskenteli myös valmentajien kouluttajana.

Abruzzon alueelta kotoisin oleva Roberto on Uefa Pro -koulutettu valmentaja, joka Gnistanin puheenjohtaja Risto Murron mukaan tuo seuraan valmennusosaamisen ohella ammattimaista toimintakulttuuria.

“Haluamme olla Pohjois-Helsingin vetovoimaisin jalkapalloseura. Roberton kanssa tehty monivuotinen sopimus antaa meille kaikille työrauhaa saavuttaa tämä tavoite. Olen erittäin iloinen, että pystymme tarjoamaan kaikille juniorijoukkueillemme nyt entistä linjakkaamman valmennusosaamisen”, Murto sanoo.

Tavatessaan seuran johtokunnan ensimmäisen kerran Roberto sanoi haluavansa luoda oman Gnistan-metodin, joka sopii juuri tähän seuraan. Vastaavan työn hän teki onnistuneesti porvoolaisessa Futurassa, mutta sitä mikä toimi Porvoossa ei voi kopioida Oulunkylässä.

Roberto korosti myös prosessin ja jatkuvan kehittämisen merkitystä. Kun valmennusprosessi toimii, seura kykenee tulevina vuosina nostamaan yhä enemmän omia junioreita edustusjoukkueeseen, minkä myötä toiminta on entistä vakaammalla ja taloudellisesti kestävämmällä pohjalla.

“Urheilullisen menestyksen ohella haluamme olla seura, jolla on näyttöä pelaajien kehittäjänä. Uskon, että Roberto tuo paljon uutta harjoitus- ja seurakulttuuriimme. Jo nyt on merkkejä siitä, että esim. A-juniori-ikäiset pelaajat haluavat tulla Gnistaniin Roberton oppiin”, Risto Murto toteaa.

Teksti: Heikki Laakso

Share