Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Havukranssit Malmin sankarihaudoille

Leijonien klubipresidentti laskee seppelettä sankarivainajien muistomerkille

Klubipresidentti Markku Juopperi laskee seppeleen Oulunkylän sankarivainajien muistomerkille.
Kuva: Merja Lappi.

Hämeenlinnalainen Esa Jaatinen, 69, keksi ajatuksen laittaa Suomen 100-vuotisjuhlapäivänä havuseppeleen jokaiselle sankarihaudalle kautta maan kiitoksena ja kunnianosoituksena itsenäisyyden puolesta kaatuneille (https://yle.fi/uutiset/3-9749903). Ele olisi symbolinen, sillä kentällä aseveljet suojasivat kaatunutta havuilla viimeisenä tervehdyksenä.

Kransseja syntyi 24 kpl

Kranssitalkoissa tehtiin 24 havukranssia. Kuva: Merja Lappi.

Oulunkylän martat saivat asian tiimoilta mukavan yhteistyöpyynnön paikalliselta kukkakaupalta Bella Verdeltä. Haalittiin kasaan kuusenhavuja ja mustikanvarpuja, joista rakkaudella askarreltiin 24 kranssia Oulunkylän seurakunnan ja Petrus församlingin sankarihaudoille Malmilla. Talkoot toteutettiin Oulunkylän seurakunnan sekä Oulunkylän ja Käpylän marttojen voimin ystävien kera. Bella Verden tytöt Riikka ja Johanna opastivat tekemisessä.

Suomen 100-vuotisitsenäisyyspäivän aamu valkeni kauniissa auringonpaisteessa Malmilla. Kranssit sinivalkoruusukkein laskettiin haudoille ja sytytettiin kynttilät. Juhlallisen hetken kruunasi Oulunkylän Lions klubin seppeleenlasku sankarivainajien muistomerkille Suomen ja Leijonien lippujen liehuessa.

Kun yhtenä päivänä muistetaan jokaista sankarivainajaa,
se varmaan palauttaa ihmisten tajuntaan,
että itsenäisyyden hinta oli tosi kova.

Pertti von Hertzen
(Kanta-Hämeen Sotaveteraanipiirin toiminnanjohtaja)

Teksti ja kuvat: Merja Lappi

Share