Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Työ on ollut ihmeellistä

Majlis Lindholm

Majlis Lindholm on palvellut Oulunkylän lapsia ja perheitä seurakunnan lastenohjaajana 46 vuoden ajan. Kuva: Kaisa Heininen

Majlis Lindholm muistelee hymyssä suin työuransa alkua:
-Isäni oli opettaja. Menin ylioppilaana töihin Pukinmäen päiväkotiin ja viihdyin ihan hyvin, mutta pohdin muita vaihtoehtoja. Isä ehdotti, että kysyisin Oulunkylän seurakunnasta harjoittelupaikkaa. Kirkkoherra Toivo Viitasaari sanoi, että tarvetta lastenohjaajalle olisi, ja niin aloitin harjoittelijana maaliskuussa 1972. Opiskelin sitten työn ohella.

Lindholm on seurakunnan pitkäaikaisin työntekijä. Hän on pitänyt päiväkerhoja 46 vuotta: ensin Metsälän seurakuntakodilla, sitten Veräjämäessä entisen poliisiaseman tiloissa. Teinintie 26:ssa vanhassa pappilassa lastenohjaajan tehtäviin kuului myös lämpimän lounaan valmistaminen kerholaisille.

Uudet, suorastaan paratiisimaiset kerhotilat remontoitiin Patolaan, Hirsipadontie 2:n alakertaan ja siellä Majlis piti kerhoa 20 vuotta. Vasta 2000-luvun alussa hän siirtyi kirkon yläkertaan.  Suuret muutokset työssä ovat johtuneet yhteiskunnallisista päätöksistä: esikoulut on haluttu kunnallisen varhaiskasvatuksen piiriin, toisaalta iltapäiväkerho on tullut päiväkerhon rinnalle pienten koululaisten ja heidän perheidensä arkea helpottamaan. Lapset eivät paljon ole muuttuneet vuosien varrella. Kenties he jaksoivat keskittyä hieman pitempään takavuosina.

-Olen hyvin kiitollinen, että olen saanut tehdä tätä työtä. Tulen kaipaamaan ihmisten välisiä kohtaamisia ja seurakunnan yhteisön sisäistä sykettä. Minulla on tallessa paljon lasten tekemiä askarteluja ja kortteja. Työtä jaksaa tehdä, kun tietää olevansa arvostettu.

Majlis tuntee toki paljon oulunkyläläisiä vuosien varrelta.
-Mutta he tunnistavat minut paljon paremmin kuin minä heidät! Lapset ovat tietysti muuttuneet, vanhimmat kerholaiseni ovat viisikymppisiä. Jos joku hymyilee sen näköisenä, niin yritän kyllä aina tervehtiä takaisin.

-Olen pohtinut kauan, mitä tekisin eläkkeelle jäätyäni. Omasta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista täytyy ainakin huolehtia. Ehkäpä aloitan jonkin vapaaehtoistyön tai harrastuksen!

Teksti ja kuva: Kaisa Heininen

Majliksen eläkkeellelähtöä juhlistetaan Oulunkylän kirkolla mikkelinpäivänä 30.9. klo 10 alkaen, tervetuloa erityisesti kaikki entiset ja nykyiset kerholaiset vanhempineen!

 

Share