Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Pakilat, Uutiset

Vapaaehtoistyöstä virtaa lapsiperheiden arkeen

MLL Pakila

MLL Pakilan aktiiveja. Kuva: Anni Kettunen

Alueella toimivien MLL Pakilan ja MLL Oulunkylän yhdistysten arki pyörii vapaaehtoisten voimin.

Alueella toimii aktiivisesti kaksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) paikallisyhdistystä, jotka pyrkivät vapaaehtoisten voimin varmistamaan lapsille, nuorille, vanhemmille ja lapsiperheille mahdollisuuksia kohtaamisiin, tukeen ja vertaistoimintaan. Toiminnan selkärankana ovat vapaaehtoiset.

– Moni heistä on tullut mukaan toimintaan oman lapsen harrastuksen kautta; lapsi on osallistunut yhdistyksen pyörittämään muskariin tai kahvi- ja leikkiseuraa on haettu perhekahvilasta. Kiinnostus yhteisestä tekemisestä ja lapsen harrastusmahdollisuuksien turvaamisesta lähellä kotoa mukavassa seurassa vie mukanaan, kertoo Päivi Äijälä MLL Pakilan yhdistyksestä.

Toiminnan selkärankana ovat siis ihan tavalliset isät ja äidit, jotka pyörittävät toimintaa oman kiinnostuksen ja voimiensa puitteissa.

– Toiminnasta ei valitettavasti saa palkkaa, mutta vapaaehtoisena olemisesta saa iloa omaan elämään, paljon uusia ystäviä ja työkokemusta – unohtamatta sitä, miten suuri vaikutus tällä on muiden alueen perheiden eloon. Meillä on koossa huippujengi, ja näihin naisiin en olisi välttämättä tutustunut muuten. Hallitus kokoustaa yleensä kerran kuukaudessa ja näihin kokouksiin ovat myös lapset tervetulleita. Lasten ja perheiden hyväksihän tässä koko ajan kivoja juttuja keksimme, joten on hyvä ettei totuus unohdu kokouksissakaan, nauraa Päivi Äijälä.

Syksyn ja talven toiminnan suunnittelu onkin jo käynnissä. Ideoiden realisoituminen vaatii aktiivisia vapaaehtoisia, jotka eivät pelkää heittäytyä toteuttamaan hullujakaan juttuja koko alueen lapsiperheiden hyväksi.

– Mielellämme kuulemme palautetta toiminnasta ja toivotamme kaikki mukaan toimintaan, oli se sitten auttamalla perhekahvilassa likaisten astioiden kanssa tai järjestämällä kokonaan uuden kerhon. Vapaaehtoisten avulla varmistamme, että pystymme jatkossakin tarjoamaan laadukasta toimintaa lähellä. Tervetuloa siis mukaan, haastaa Päivi Äijälä.

Teksti: Anni Kettunen, puheenjohtaja, MLL Pakila

MLL Pakila toimii Pakilan, Maunulan, Pirkkolan, Paloheinän ja Torpparinmäen alueella, MLL Oulunkylä Oulunkylässä ja lähialueilla. Molemmilla on mm. muskari- ja perhekahvilatoimintaa sekä paljon vaihtelevia tapahtumia omalla kylällä. Lisätietoja yhdistyksistä ja tarjoamasta löytää helpoiten verkkosivuilta pakila.mll.fi tai oulunkyla.mll.fi. Ajantasaisen infon löytää helpoiten kunkin yhdistyksen Facebook-sivulta.

Share