Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset, Veräjämäki

Jääkiipeilyelämys lahjaksi

Jääkiipeily

Jääkiipeilyryhmä Pirunkalliolla. Kuva: Adventure Partners / Markku Mellanen

Adventure Partnersin
Jääkiipeilyelämys 

Jääkiipeily

Jääkiipeilyn jälkeen voi vaikka pulahtaa avantouinnille. Kuva: Adventure Partners / Markku Mellanen

Jääkiipeily on kalliokiipeilystä kehittynyt talvikiipeilylaji. Siinä kiivetään luonnon tai ihmisen muodostamia jääseinämiä pitkin. Kyseessä voivat olla vaikkapa jäätyneet vesiputoukset tai muut seinämät, joiden yli virtaava vesi on jäätynyt. Suuren osan jääkiipeilyn kiinnostavuudesta tuo juurikin jää, joka elementtinä muuttaa muotoaan. Sama jääputous vaihtelee kauden mittaan lämpötilan mukaan. Jääkiipeily on kalliokiipeilyn tapaista, vaikka olomuoto on erilainen. Välineistössä on erilaisuutta. Kalliota kiivetään paljain käsin ja kiipeilytossuin, sen sijaan jäätä kiivetään jäähakuilla ja jääraudoilla.

Pirunkalliolle jääkiipeilemään

Oulunkylässä Pikkukosken uimarannan viereisellä Pirunkalliolla on talvesta 2010 saakka jäädytetty jääkiipeilyseinä, jossa pääsee helpoissa olosuhteissa tutustumaan jääkiipeilyyn. Ohjattu jääkiipeilykokeilu on elämys, joka jää mieleen ja sopii myös lahjaksi lähes kaikille. Jääkiipeilykokeilu on helppo ja turvallinen tapa tutustua kiipeilyyn lajina asiantuntevan ohjaajan opastamana.

Jääkiipeily on sopiva liikuntamuoto monen kokoisille ja ikäisille. Se sopii mukavaksi ajanvietteeksi kaveriporukalle tai koko perheelle. Adventure Partnersin kokeiluryhmissä alaikäraja on 9 vuotta. Kiipeilykokeilun aikana pääset kokeilemaan yläköysikiipeilyä sopivalla vaikeustasolla, laskeutumaan köyden varassa sekä usein myös kokeilemaan kiipeilykaverin varmistamista ohjaajan valvonnan alla.

Ohjattuja jääkiipeilykokeiluja järjestämme tammi-maaliskuun aikana Pirunkallion jääputouksella. Jääkiipeilykokeilun kesto on kaksi tuntia ja hinta sisältää tarvittavat jääkiipeilyvälineet, jääkiipeilykengät sekä ohjauksen. Et tarvitse aiempaa kokemusta kiipeilystä, joten tervetuloa matalalla kynnyksellä mukaan.

Yhteisryhmiä järjestämme kauden aikana viikoittain, ajankohdat yhteiskokeilulle ilmoitamme nettisivuillamme. Mukaan voi ilmoittautua sähköpostitse.

Teksti: Teija Laukka, Adventure Partners

Kuvat: Adventure Partners / Markku Mellanen

Adventure Partnersin ohjattu jääkiipeilykokeilu lahjaksi:

Hinta:  65 eur/ henkilö yhteisryhmässä
Hinta: 269 eur /yksityisryhmä ( 1-5 henkilöä)

Erikoishinta: Oulunkyläisen lukijatarjous voimassa 30.11.2018 asti. Ohjattu jääkiipeilykokeilu kahdelle yhteisryhmässä 99 euroa. (Normaalihinta 130 euroa)

Lahjakortin saat toiveesi mukaan sähköpostitse tai postitse. Jääkiipeilykokeilun lahjakortit ovat voimassa jääkiipeilykauden 2019.  Jääkiipeilykokeilun lisäksi myös kaikkia muita tuotteitamme on mahdollista saada lahjakorttina. Lisätietoja saat  www.adventurepartners.fi ja laittamalla suoraan emailia outofoffice@adventurepartners.fi

Share