Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Maunula, Uutiset

“The Most Functional Street in the World”

Maunula Town Square

Maunula Town Square. Kuva: Annika Tuominen.

Annika Tuomisen suunnitelma Maunulan keskustan ilmeestä Raide-Jokerin tuomien muutosten myötä palkittiin Helsingin kaupungin järjestämässä kilpailussa, jossa haettiin ideoita kaupunkibulevardien toteuttamiseen. Korkeakouluopiskelijoille suunnatulla kilpailulla etsittiin näkemyksiä asumisen ja palveluiden yhdistämisestä kestäviin liikkumismuotoihin ja tiiviiseen asumisrakenteeseen.

Suunnitelman mukaan Raide-Jokeri kulkee nostetulla raitiosillalla ristetessään Tuusulanbulevardin raitiovaunulinjan kanssa. Pysäkit on sijoitettu asemarakennukseen turvallisuuden ja vaihtomahdollisuuksien varmistamiseksi. Aseman edessä on aukio, jolla liikennettä ohjataan viheristutusten sijoittelulla.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Annika Tuominen

Share