Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Uutiset

Oulunkylässä tieremontti, Pakilaan uusia asuntoja

Mäkitorpantiellä ja Siltavuodintiellä on alkanut katutyö, jossa kävely- ja pyöräreittejä muutetaan entistä turvallisemmaksi. Pyörätiet rakennetaan yksisuuntaisiksi ja ne erotetaan kävelyteistä noppakivellä. Korotettuja suojateitä tehdään lisää ja bussipysäkkejä muutetaan turvallisemmiksi. Joillakin kohdin lisätään istutuksia kadun varteen.  Suunnitelma on laadittu muutama vuosi sitten, jolloin se esiteltiin Oulunkyläisessä. Sitä on ennen työn aloitusta hieman tarkistettu.

Työmaa hidastaa liikkumista, sillä koko katu avataan ja päällyste uusitaan. Työ aloitettiin vesi- ja viemärikaivojen korjauksella. Työmaan kautta pääsee kuitenkin kulkemaan koko ajan. Auto- ja bussiliikenne jatkuu normaalisti. Kävelijät ja pyöräilijät ohjataan välillä työmaan etenemisen mukaan lyhyille poikkeusreiteille. Asvaltointityöt päästään aloittamaan täydellä teholla toukokuusta lähtien. Asukkaiden arkeen työmaa vaikuttaa eniten kesästä eteenpäin. Myös joillakin sivukaduilla tehdään rajoitettuja muutoksia.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Siltavoudintie valmistuu heinäkuussa ja Mäkitorpantie pääosin vuoden loppuun mennessä. Viimeistelytöitä ja viherrakentamista jäänee vielä vuoden 2020 puolelle. Urakoitsijana toimii Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.

Oulunkylä

Maaherrantien kaava aseman päästä koilliseen on menossa vahvistukseen lautakunnan hyväksymänä.

Länsi-Pakila

Pakilantien ympäristöä kehitetään yhteistyössä tonttien omistajien kanssa eläväksi keskuskaduksi, jonka varrella on ympäristöä tiiviimpää rakentamista. Asemakaavan muutosehdotus koskee kolmea tonttia, jotka sijaitsevat Länsi-Pakilassa Pakilantien varrella, Kehä I:n etelä- (Pakilantie 59) ja pohjoispuolella (Ripusuontie 59). Kaavaratkaisu mahdollistaa enintään nelikerroksisten kerrostalojen rakentamisen. Kaikilla tonteilla nostetaan tonttitehokkuutta, keskimäärin noin 90 %. Autopaikoitus järjestetään tonttiratkaisusta riippuen pääosin maantasopaikoituksena.

Teksti: Arto Salmela

Share