Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Makumatka maailmalle

Salaam

Salaam. Kuva: Oulunkylän seurakunta.

Yhteisöravintola Salaamin neljäs toimintavuosi on alkanut hyvissä merkeissä. Monet uskolliset asiakkaat ja myös uudet lounasvieraat löytävät tiensä Oulunkylän kirkolle viikko viikolta. Keittiöstä ilmoille lähtevät mausteiset tuoksut kertovat lähiasukkaille, että tulevan syksyn teemana torstaisin on Makumatka maailmalle.

Makumatka maailmalle tarkoittaa sitä, että tarjoiltava ruoka on joka kuukausi eri maanosasta, ja ruoan teemamaa vaihtuu viikon välein. Syyskuun teemana oli Aasia, lokakuun teemamaanosa on Afrikka. Marraskuussa kurkistamme Amerikan makumaailmaan ja joulukuussa palaamme Eurooppaan. Itsenäisyyspäivän aattona tarjolla onkin suomalaista ruokaa ja viikkoa myöhemmin piipahdamme kurkistamaan Pohjoismaisiin joulukeittiöihin.

Salaamissa toteutuvat edelleen alkuperäiset tavoitteet, eli maahanmuuttajien kotiutumisen edistäminen, eri kansallisuuksien keskinäinen yhteys, seurakuntalaisten tavoittaminen ja yhteisöllisyyden luominen. Tänä syksynä Salaamissa on myös syvennetty yhteistyötä Kirkon Ulkomaanavun kanssa.

Oulunkylän seurakunta on aiemminkin välittänyt Salaamin myyntitulon KUA:n kautta kriisialueilla elävien ihmisten auttamiseksi ja mm. pakolaisleireillä asuvien perheiden elinolosuhteiden parantamiseksi. Salaamin vapaaehtoistiimi pääsi valitsemaan nimikkokohteekseen erityisesti lasten ja nuorten koulunkäynnin tukemisen, jota tehdään muun muassa rakentamalla ja kunnostamalla kouluja, jakamalla koulutarvikkeita ja kouluttamalla opettajia. Lounasvieraidemme lounaista maksama hinta vuonna 2018, yhteensä yli 20 000 euroa voitiinkin lahjoittaa edellä mainittuihin tarkoituksiin. Säännölliset vapaaehtoiset toimijat saavat intoa ja voimaa ravintolapäivän toteuttamiseen siitä, että he yhdessä lounasvieraiden kanssa voivat tällä tavalla järjestää apua sitä kipeästi tarvitseville lapsille ja nuorille. 

Halukkaat uudetkin vapaaehtoiset taustastaan ja kokemuksestaan riippumatta ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Yhteisöravintola Salaamiin voi tutustua tulemalla lounaalle torstaisin klo 12.00 alkaen tai mukaan jo valmisteluihin klo 10.00 alkaen. Ravintolasalina toimii Oulunkylän kirkon seurakuntasali. 

Salaamia voit seurata myös somessa: https://www.facebook.com/ravintolasalaam

Teksti: Riitta Holmlund, Oulunkylän seurakunnan vapaaehtoinen

Kuva: Oulunkylän seurakunta

Kuva: Salaam

Share