Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Urheilu & liikunta, Uutiset

Pakilasta showtanssia tunteella ja taidolla

PDS Illuusio ja Utopia

Illuusio ja Utopia -joukkueet menestyivät hienosti Pakilan Voimistelijoiden ensimmäisissä omissa kisoissa. Kuva: Satu Pulkkinen.

Lauantaina 29.2. Suomalainen Yhteiskoulu täyttyi taidokkaista tanssijoista, kun koulun valtasi Pakilan Voimistelijoiden Pink Dance Stars -tanssikilpailu. Kilpailuun osallistui parikymmentä kokoonpanoa ympäri Etelä-Suomea, tyylilajina showtanssi.

-Kisat menivät kokonaisuutena upeasti ja seuramme omat joukkueet onnistuivat tänään hienosti, iloitsi ProDance -linjan valmentaja Essi Hannuksela. Pakilan Voimistelijoiden joukkueet onnistuivatkin hienosti, kun Illuusio ja Sisters in Sync voittivat omat sarjansa ja Utopia tuli omassa sarjassaan toiseksi. Illuusio sai lisäksi tuomareilta kunniamaininnan vahvasta ja monipuolisesta kokonaisuudesta.
-Jännitti kovasti esiintyä ensimmäistä kertaa duona. Ei mennyt ihan täydellisesti mutta jäi tosi hyvä fiilis, totesi Beauties -duossa 4. sijalle yltänyt Etti Timonen.

Ensimmäiset omat kisat

Pakilan Voimistelijat on perinteinen joukkuevoimisteluun keskittynyt voimisteluseura. Seurassa on kuitenkin myös viiden vuoden ajan toiminut ProDance -tanssilinja. Viime kesänä virisikin ajatus ensimmäisistä omista tanssikisoista.
-Omilta joukkueiltamme tuli toiveita omista kisoista ja kisat tuovat myös hyvän lisän seuran tuottoihin, kommentoi seuran hallituksessa tanssista vastaava Kaisa Timonen. Vaikka Pakilan Voimistelijoilla on rutkasti kokemusta isojenkin voimistelukilpailujen järjestämisestä, vaati tanssikisan valmistelu paljon työtä – alkaen kisojen logon suunnittelusta tai tanssin sääntöihin perehtymisestä. Koska kyseessä oli uusi kilpailu, sitä piti myös mainostaa ahkerasti toisille tanssiseuroille ja -kouluille sekä yleisölle. Jatkossa kisojen järjestäminen on kuitenkin helpompaa, kun hyvä pohjatyö on nyt tehty.

Pakilan Voimistelijoista kisoihin osallistuivat nuorten joukkueet Illuusio ja Utopia, sekä duot Agents ja Beauties, joille kyseessä olikin kisadebyytti. Lisäksi mukana oli aikuisten tanssijoukkue Sisters in Sync. Kisoihin valmistautuminen on joukkueille pitkä prosessi, jossa ohjelma ensin kootaan pala palalta, koreografiaa hiotaan sinnikkäästi ja lopuksi viimeistelyssä keskitytään ilmaisuun ja eläytymiseen. Kaikesta valmistautumisesta huolimatta kisapäivä saattaa jännittää, mutta päivään kuuluvat omat rutiinit, lämmittely, joukkueen oma tsemppihuuto sekä ennen kaikkea positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Näin jokaisen on turvallista astella lavalle tekemään oma parhaansa.

Tuomarina kisassa toiminut Hannaleena Kurola kehui kisajärjestelyjä ja hienoa fiilistä kisapaikalla:
-Pink Dance Stars -kilpailusta jäi päällimmäisenä mieleen hyvä fiilis. Kisassa nähtiin monipuolinen kattaus eri-ikäisten esityksiä. Erityisen ilahduttavaa oli se, että kilpailussa oli oma sarja myös aikuisille harrastajille.

Pink Dance Stars -kilpailu onnistui siis kokonaisuudessaan mainiosti ja kisa tullaankin järjestämään myös syyskaudella.

Teksti ja kuvat: Satu Pulkkinen / Pakilan Voimistelijat

Share