Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Korona muokkasi Gnistanin toimintaa

Gnistan Korona

Gnistanin treenit ovat sujuneet hyvin myös etänä. Kuva: Sami Helminen

Pelit loppuivat, oma kenttä suljettiin, yhteisharjoitukset peruttiin. Gnistanin noin tuhannen lisenssipelaajan arki muuttui koronan myötä. Mutta seuratoiminta ei suinkaan jäänyt tauolle. Se haki uudet toimintamuodot.

Koronaepidemian alusta asti Gnistanin tärkeimpänä tavoitteena oli varmistaa seuran jäsenten ja heidän läheistensä terveys ja turvallisuus. Tämän vuoksi seura noudatti valtionjohdon ja terveysviranomaisten suosituksia koronaviruksen pysäyttämiseksi. Tässä onnistuttiin yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Välillä ohikulkijat näkivät pelaajia kotikentällä MPA-areenalla, mutta tuolloin kyse oli yksittäisistä pallonpotkijoista, jotka kaikki eivät edes olleet seuran jäseniä.

Seuratyötä jatkettiin niin aktiivisesti kuin se olosuhteiden myötä oli mahdollista. Seuran valmentajat tekivät ikäluokkakohtaisia, omatoimisia harjoitteita pelaajille. Niistä osan pystyi tekemään pienessä ryhmässä, kunhan vältti lähikontakteja toisiin pelaajiin. Pelaajia kannustettiin myös itsenäiseen harjoitteluun, omien taitojen kehittämiseen.

Lisäksi valmentajat tekivät harjoitteluvideoita verkkoon ja uutta harjoittelumateriaalia kuvataan koko ajan. Joukkuepalavereja on pidetty Teamsin ja muiden digitaalisten viestintäkanavien avulla säännöllisesti, jotta seuratyö jatkuu keskeytysten ja rajoitusten jälkeen mahdollisimman jouhevasti.  

Gnistan on saanut paljon palautetta ja yhteydenottoja jäsenistöltä ja yhteistyökumppaneilta tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Suurkiitos jäsenistölle kommenteista, niin myönteisistä kuin kielteisistä. Ne ovat auttaneet toiminnan kehittämisessä poikkeusolojen aikana. Kiitos myös yhteistyökumppaneille, jotka ovat ymmärtäneet vaikean tilanteen. Tässä Gnistan ei jalkapalloseurana ole Suomessa yksin.

Yhteisöllisyyden rakentaminen on tärkeä osa seuratyötä. Gnistan on viime viikkoina tehnyt järjestelyjä, joilla seura saa ylläpidettyä pelaajille tärkeitä kontakteja, jotta jokainen keltapaita selviäisi henkisesti helpommin kriisin yli. Esimerkkinä aikuisjoukkueiden virtuaaliset saunaillat. Monelle yhteys joukkueeseen on se koossa pitävä voimavara, kun tutuista rutiineista on joutunut luopumaan.

Teksti: Heikki Laakso

Kuva: Sami Helminen

Kipinärahasto

Sinäkin voit tukea Gnistania!

Seura käynnisti erilliskampanjan varojen keräämiseksi omaan kipinärahastoonsa.  Tavoitteena on kerätä huhti-toukokuun aikana rahastoon uusia varoja, jotka jaetaan koronan vuoksi tilapäisissä maksuvaikeuksissa oleville perheille. Tavoitteena on, että yhdenkään tytön tai pojan ei tarvitse lopettaa harrastustaan koronariisin takia.

Lisätietoja: https://www.gnistan.fi/kipinarahasto/

Share