Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Pakilat, Uutiset

Poliisin mukaan Pakilassa ei ole ollut rikosaaltoa

Pakila-Seura Raimo Rahkonen

Pakila-Seuran puheenjohtaja Raimo Rahkonen. Kuva: Raimo Rahkosen kotiarkisto.

Elo-syyskuun aikana etenkin Länsi-Pakilan pohjoisosan ja Paloheinän ja Torpparinmäen alueelta on tullut sosiaaliseen mediaan monia viestejä varkauksista, murroista ja oudoista kulkijoista, joista osa ollut sekavassa tilassa.

Varkaus- ja murtoaallosta puhuminen on hieman liioittelua, mutta loppukesän ja alkusyksyn lyhyelle jaksolle sattuneiden ikävien tapahtumien määrä on huolestuttanut asukkaita.

Pakila-Seura oli yhteydessä Helsingin poliisilaitokseen ja kysyimme, onko alueella ollut loppukesän ja alkusyksyn aikana normaalia enemmän rikoksia, joista on tehty poliisille ilmoitus.

Helsingin poliisin analyysi- ja tiedusteluryhmän päällikön, rikosylikomisario Sami Nevalaisen mukaan näin ei ole ollut.
-Helsingin poliisin tietojärjestelmän mukaan alueen rikostilanteessa ei ole yleiseen rikostilanteeseen suhteutettuna havaittu mitään poikkeavaa. Merkkejä mistään rikosaallosta ei siis ole, Nevalainen sanoo kirjallisessa viestissään.

Pakila-Paloheinä-Torpparinmäki-alue on ollut pitkään jonkinlaista lintukotoa. Monilla hyvinvoinnin ja elämisen mittareilla mitattuna alue on pääkaupungin parhaimmistoa ja turvallisuustilanne on ollut jopa hyvä. Idyllin murtumisesta ei kannattane vielä puhua, mutta joka tapauksessa asukkaiden huoli kehityksestä on syytä noteerata.

Murroille, varkauksille ja ilkivallalle ei tunnu olevan mitään yhtä yhteistä selittäjää ja tapaukset ovat sattuneet eri puolilla aluettamme. Varkauksien kohteina on ollut muun muassa polkupyöriä, pihakalusteita ja pari skuuttia.

Jossain tapauksessa valvontakameran kuvaan on jäänyt talon pihassa liikkuva outo mies. Roskiksia tonkimassa on nähty ilmeisesti huumenuoria jne.

Asukkaina me voimme olla vain valppaina ja informoida toisiamme näistä ikävistä tapahtumista. Lukitaan ovet ja pyörät ja pidetään silmät auki, mutta mihinkään oman käden oikeuteen emme voi lähteä. Sitä varten meillä on viranomaiset.

Yksin pyörävarkaudet ovat Helsingissä valitettavan yleisiä. Poliisille tulee tiettävästi vuosittain jopa 3 000 ilmoitusta pyörävarkaudesta. Kun pyörät ovat kalliita ja vakuutuksen ehtoihin kuluu poliisi-ilmoitus, ihmiset myös tekevät ilmoituksen. Eri asia sitten on, moniko saa pyöränsä takaisin. Osa toki voi saadakin.

Pakila-Seura pyrkii omin toimenpitein lisäämään alueen turvallisuutta. Pidämme yhteyttä viranomaisiin ja pyrimme informoimaan turvallisuuteen liittyvistä asioista ja olemme kanavana asukkaiden keskuudessa.

Hyvää ja koronavapaata syksyä alueemme asukkaille.

Raimo Rahkonen
Pakila-Seuran pj.

PS. Helsingin Sanomien tilastojen mukaan etenkin Itä-Pakila on selvinnyt vähin tartunnoin pandemiasta eivätkä Länsi-Pakila, Paloheinä ja Torpparinmäkikään ole tilastoissa korkealla. Pidetään maskia, käytetään käsidesiä ja muistetaan turvavälit. 

Share