Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Kulttuuri, Uutiset

VILDÁ Music Moves Europe Talent Awards 2021 -voittaja

VILDÀ kuva Joanna Suomalainen

VILDÀn jäsenet Viivi Maria Saarenkylä ja Hildá Länsman. Kuva: Joanna Suomalainen.

VILDÀ on erinomainen esimerkki Saura Booking Agencyn edustamista artisteista. Yhtye yhdistää joikaamisen, suomalaisen kansanmusiikin ja nykypäivän popin kiehtovaksi ja mystiseksikin keitokseksi.

VILDÀ kohosi tammikuussa MMETA-kilpailussa voittajaksi kahdeksan muun ehdokkaan ohella, jotka kaikki saavat 10 000 euron arvoisen palkinnon, sisältäen mm. uratukipaketin.
-Kilpailun voitto on mahtava juttu kaikin puolin, eikä vähiten tänä maailman aikana, jolloin livekeikkailu ja kansainväliset kiertueet ovat pääosin jäissä, VILDÀ kommentoi.

Yhtyeen videoissa Mäkrävaaran Äijö ja Utsjoki Disco näkyy myös aimo annos huumoria. Hildá Länsmanin ja Viivi Maria Saarenkylän kappaleiden syntyyn vaikuttaa vahvasti pohjoinen luonto.
– Ajattelemme, että musiikkimme on sellaista pohjoisen fiilistelyä, välillä tummaa ja vahvaa, välillä jopa humorististakin. Pohjoisuuteen liittyy paljon taruja, uskomuksia, stereotypioita ja sitten tietysti niitä ihan oikeita omia kokemuksiamme ja muistoja, joista on hyvä ammentaa tarinoita ja melodioita VILDÁn näköiseksi, muusikot kertovat.

Teksti: Susan Wilander

Share