Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Vatsastapuhuja Sari Aallon valloittava esitys

Sari Aalto kuva Joona Kortesmäki

Suomen ainoa naisvatsastapuhuja Sari Aalto ja Simpanssi-Anssi. Kuva: Joona Kortesmäki.

Lastenkulttuuria koulupäivän piristykseksi 2.-3. -luokkalaisille

Koulupäivän keskelle saatiin lastenkulttuuria, ja hauska piristys, kun Suomen ainoa naisvatsastapuhuja, oulunkyläläinen Sari Aalto esitti vatsastapuhumisesityksen Oulunkylän ala-asteen 2.- ja 3-luokkalaisille.

Vanhempainpainyhdistys Oiva ry. järjesti tämän lastenkulttuuriesityksen Oulunkylän ala-asteen opettajien avulla 24.3.2021. Esitys katsottiin omissa luokissa näyttöruuduilta, ja koronaturvallisesti, totta kai.

Sari käsikirjoittaa itse hurmaavat esityksensä. Normaaliaikana tien päällä keikoilla hän toimii myös roudarina, esitysrakentajana sekä näyttämötähtenä. Usein tosin pääosaan hyppäävät Sarin sijaan hänen valloittavat erilaiset ystävänsä ja esityshahmonsa, joista ihan ensimmäinen on ollut Simpanssi-Anssi. Anssin lisäksi Sarin esityksessä saattaa vierailla siivousta häiritsevä strutsi, äkäinen mummo, tai vaikkapa uusimmista hahmoista ihana vaaleanpunainen ja hörhö yksisarvinen. Esitykset ovat aina kohderyhmälle sovitettuja sekä sopivia, ja yhtään esitystä ei taida olla, jossa ei vapautunut nauru raikuisi.

Ainoa naisvatsastapuhuja Suomessa

Sari Aalto on Suomen ensimmäinen ja ainoa ammattimainen naisvatsastapuhuja. Hän on esittävän taiteen ammattilainen ja koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja. Hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen, kun hän esiintyi ja menestyi Talent Suomi tv-ohjelmassa vuonna 2017, minkä jälkeen Sarin suosio on rakettimaisesti noussut, ja hänestä on tullut lasten, nuorten ja aikuistenkin suosima somesensaatio. Sari Aallolla on yhteensä yli 4 miljoonaa seuraajaa Youtube- ja TikTok-videoyhteisöissä. Lisäksi hänen huumorivideoitaan on katsottu yhteensä yli 100 miljoonaa kertaa ympäri maailman. Sarin esitykset sopivat yhtälailla 6-vuotiaista 60-vuotiaisiin, ja hänen esityksensä voidaan sovittaa niin yritystilaisuuteen, kuin pienten lasten syntymäpäiväjuhliin. 

Ala-asteikäiset lapset eivät välttämättä vielä seuraa sosiaalisen median kanavia tai TikTokia, mutta Sari Aallon hauskoja päivityksiä lapset voivat seurata aikuisen läsnä ollessa. Sari tekee jonkin verran myös kaupallisia yhteistöitä erilaisten yritysten kanssa, ja ne on hänen postauksissaan aina merkitty erikseen sosiaalisen median etiketin mukaisesti.

Teksti: Pinja Hentunen
Kuva: Joona Kortesmäki


Lisätietoja: https://sariaalto.fi/wp/about-us/

Share