Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Kirjankustannusta Oulunkylässä

Kustantaja Laaksonen

Eero ja Maarit Laaksonen työskentelevät kustantamossa yhdessä. Kuva: Mauno Hari.

Oulunkyläntorin laidassa toimii kirjankustantamo, josta ulospäin ei juuri näy yritystoiminnan merkkejä. Kirjankustannustoiminta on paljolti istumatyötä tietokoneen ääressä, joten erityisiä toimistotiloja ei tarvita, vaan työtä voi tehdä vaikka kotona oman tietokoneen ääressä. Näin tapahtuu myös Kustantaja Laaksosella.

Kustantaja Laaksonen

Eero ja Maarit Laaksonen työskentelevät kustantamossa yhdessä. Kuva: Mauno Hari.

-Olen ollut koko työikäni kustannusalalla ja yrittäjänä vuodesta 2006 alkaen, kertoo Eero Laaksonen.

Vuonna 1992 syntyi ensimmäinen kiskoliikenneaiheinen seinäkalenteri, jonka julkaisemista on vuosittain jatkettu siten, että nyt on painettu jo 25. kalenteri. Ensimmäinen kuvakirja syntyi 1999. Aluksi kirjojen aiheet olivat rautatien parista, nykyisin aihealueina ovat liikennevälineet. Yli 70 kirjan joukkoon mahtuu kuitenkin monenlaisia aiheita. Varsin mielenkiintoinen kirja, Maailmanympärimatka Helsingissä, on juuri tullut painosta. Kirja kertoo kuvin ja sanoin Helsingissä toimivista suurlähetystöistä, joita on noin 60 kpl.

Eero ja Maarit Laaksosella on kustantamossa omat tehtävänsä. Eero suorittaa taittotyön, Maarit oikolukee tekstit. Kaiken muun työn he tekevät yhdessä.
–Kotona yrittämisen haittapuolena on tunne, että aina on työssä, naurahtaa Maarit. Eero tykkää työskennellä iltaisin ja yöllä, Maarit taas on aamuvirkku. Kummankin mielestä yhdessä tekeminen sujuu heiltä hyvin ja tuo elämään runsaasti positiivista sisältöä.

Teksti ja kuva: Mauno Hari

 

Share

Leave a Reply