Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylän kirjasto, alueen olohuone

Jukka Viikilö kuva Marek Sabogal

Finlandia-palkittu Jukka Viikilä Oulunkylän kirjastossa 8.2. klo 18.00. Kuva Marek Sabogal.

Oulunkylän kirjasto on tiedon ja tarinoiden lähde ja alueen asukkaiden olohuone. Meiltä löytyy kirjallisuutta, musiikkia, elokuvia ja pelejä lainattavaksi. Meillä voit lukea päivän lehdet, juoda kupin kahvia ja tulostaa vaikka matkaliput netin kautta.

Jukka Viikilö kuva Marek Sabogal

Finlandia-palkittu Jukka Viikilä Oulunkylän kirjastossa 8.2. klo 18.00. Kuva Marek Sabogal.

Sen lisäksi kirjastossa tapahtuu kaikenlaista muutakin. Meillä voi harrastaa, pelata, tehdä käsitöitä, kuunnella satuja ja novelleja, saada opastusta tietokoneen käytössä, rentoutua, keskustella ja kohdata muita alueen asukkaita. Kirjasto järjestää toimintaa ja tapahtumia kaiken ikäisille.

Olet myös tervetullut järjestämään tapahtumia kanssamme. Haluaisitko ryhtyä vetämään lukupiiriä tai osallistua käsityökerhoon? Jos sinulle on jokin harrastus tai kiinnostuksen kohde, jonka puitteissa haluaisit tavata muita asiasta kiinnostuneita, ota yhteyttä kirjastoon.

Mitä tehdä kirjastossa?

Kirjallisuuteen liittyvistä tapahtumista jatkavat tänäkin vuonna Novellikoukku ja Kirjastoklubi. Novellikoukussa yhdistyy käsityön tekeminen ja tarinoiden kuunteleminen. Paikalle voi tulla myös pelkästään kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja.

Kirjastoklubi on kokoontunut jo usean vuoden ajan. Klubissa keskustellaan kirjallisuudesta, musiikista tai mistä tahansa osanottajia kiinnostavasta aiheesta. Tapaamiskertojen aihe valitaan yhdessä klubilaisten kanssa ja kirjasto tuottaa tapaamisten sisällöt. Kirjastonhoitaja Oili Maaninka vastaa kirjallisuusteemoista ja erikoiskirjastonhoitaja Reijo Pöykiö musiikista.

Tänä vuonna uutta on tietokirjalukupiiri, joka aloittaa helmikuussa. Kerran kuussa kokoontuvassa lukupiirissä tutustutaan erilaisiin tietokirjoihin, keskustellaan lukukokemuksesta ja etsitään uusia ajatuksia ja näkökulmia.

Myös musiikkipalvelumme laajenevat vuoden alusta. Lainattavaksi tulee kaksi ukulele-soitinta. Kysy lisää kirjastosta.

Oulunkylän kirjastossa on pyörinyt jo kolme vuotta aikuisille suunnattu kuukausittainen lautapeli-ilta, jossa pääsee tutustumaan erilaisiin kirjaston kokoelmiin kuuluviin lautapeleihin. Kyse ei ole perinteisten perhepelien pelaamisesta, vaan lautapeli-illoissa on keskitytty alaa jo harrastavia kiinnostaviin ja kevyisiin, ns. uuden aallon designer-peleihin. Lautapeli-iltoja vetää kirjaston gamebrarian Elina.

Keväällä jatkuvien lautapeli-iltojen lisäksi kirjastossa aloitettiin kuukausittaiset nuorten lautapeli-iltapäivät, joita vedetään kirjaston tiloissa yhteistyössä nuorisotalon Mikon kanssa. Iltapäivissä nuoret pääsevät matalalla kynnyksellä tutustumaan nykylautapelaamisen maailmaan ja viettämään aikaa kavereiden kanssa pelin äärellä.

Kirjaston ja nuorisotalon yhteistyö laajenee pelirintamalla myös lautapelilauantailla, joissa pelataan ohjatusti vaativampia, pidempikestoisia harrastajapelejä. Vaikka pelilauantait ovatkin nuorisotalon tiloissa, kaikki yli 12-vuotiaat aktiiviset pelaajat ovat tervetulleita osallistumaan, myös aikuiset.

Tiedot kaikista Oulunkylän kirjastossa järjestettävistä tapahtumista löytyvät kirjaston ilmoitustaululta ja Helmetin tapahtumakalenterista.

Teksti: Eeva Karhunen

Share

Leave a Reply