Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Botnia taas mitalivauhdissa

Botnia Kuva:Petri Kankkunen

Tero Määttälä lukeutuu Botnian alkukauden avainpelaajiin. Kuva: Petri Kankkunen.

Ågelilainen Botnia on saanut peliään paremmin käyntiin talven edetessä jääpallon Bandyliigassa. Kohtalaisen suuria muutoksia kokeneen joukkueen alkukausi oli aika hapuileva. Tämä oli tietyllä tavalla odotettua. Toisaalta joukkueen pelaajamateriaali on tälläkin kaudella vahva, joten palasten pikkuhiljaa kohdalleen loksahtaminen ei ole sekään järin suuri yllätys.

Botnia Kuva:Petri Kankkunen

Tero Määttälä lukeutuu Botnian alkukauden avainpelaajiin. Kuva: Petri Kankkunen.

Botnia on pystynyt kauden edetessä haastamaan tai jopa kukistamaan sarjan kärkiporukoita, kuten Akillesta ja Kamppareita. Erityisen maukkaat voitot sinipaidat nappasivat aina rakkaasta paikallisvastustajasta Helsingin IFK:sta. Perinteisessä Tapaninpäivän ottelussa lukemat olivat 5-0 ja kauden alussa 8-3.

Botnia on jatkanut myös tällä kaudella tuttua iloista, hyökkäysvoittoista peliään. Tehonikkareina ovat kunnostautuneet etenkin Jimi Heinonen ja Tero Määttälä, jotka keikkuvat koko Bandyliigan pistepörssin kärkipäässä.

Nuorista pelaajista muun muassa Matti Islander, Kasperi Hirvonen ja Juri Schrek ovat nostaneet tasoaan kauden edetessä. Heinosen lisäksi kyseinen kolmikko valittiin Suomen 21-vuotiaiden maajoukkueryhmään helmikuun alun otteluihin Ruotsia vastaan.

Uusia hyökkääjiä

Botnia vahvisti joulun alla miehistöään kahdella nuorella ja mielenkiintoisella venäläispelaajalla. Joukkue teki sopimukset hyökkääjä Artem Karaulovin ja puolustaja Ignat Mikhalinin kanssa.

Meillä on suuret odotukset molempien pelaajien osalta. He ovat erittäin luisteluvoimaisia ja taitavia pelaajia, jotka sopivat Botnian identiteettiin erinomaisesti, kommentoi Botnian joukkueenjohtaja Vesa Peräjärvi uusia hankintoja seuran nettisivuilla.

On mahdollista, että Botnia pystyy nostamaan tasoaan entisestään talven pikkuhiljaa taittuessa. Joukkueen tavoiteena on mitalipelit ja sinne Kylän pojilla on taas hyvät mahdollisuudet.

Botnia jatkaa runkosarjan jälkeen pudotuspeleissä. Viimeisessä kotiottelussaan se kohtaa vielä kolmannen kerran HIFK:n. Matsi pelataan Ogelissa lauantaina 11.2. kello 15:00 alkaen.

Teksti ja kuva: Petri Kankkunen

Share

Leave a Reply