Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

OYK Oulunkyläisessä: Harrastuskokemuksia

Partioleiri Roihu 2016:n päättäjäiset, Kuva: Joel Forsman.

Partioleiri Roihu 2016:n päättäjäiset. Kuva: Joel Forsman.

Maailmasta löytyy monenlaisia harrastuksia, mutta tässä jutussa käsittelemme jalkapalloa ja partiota, jotka ovat omia harrastuksiamme. Kirjoittajia on kaksi, joten vastaamme erillisillä kappaleilla kysymyksiin. 

Partioleiri Roihu 2016:n päättäjäiset, Kuva: Joel Forsman.

Partioleiri Roihu 2016:n päättäjäiset. Kuva: Joel Forsman.

Miksi valitsimme nämä harrastukset? 

Valitsin partion harrastuksiini, koska se vaikutti monipuoliselta sekä kiinnostavalta harrastukselta, sillä olin kuullut hyviä kokemuksia tästä harrastuksesta. Ennen kun aloitin partion uskoin myös, että sieltä voisi oppia monenlaisia taitoja ja niin olen oppinutkin.

Olin harrastanut ennen jalkapalloa monia eri harrastuksia, mutta mikään ei oikein klikannut. Olin muutenkin kaikkien kokeilujeni aikana pelannut taustalla paljon jalkapalloa ja olin koko ajan tullut kiintyneemmäksi lajiin. Katsoin paljon sitä ja puhuin oikeastaan vain siitä. Lopulta kavereitteni suosituksella aloitin jalkapallon harrastuksen seurassa.

Millaisia kokemuksemme ovat? 

Partiossa 99% kokemuksistani on ollut positiivisia. 1% negatiivisista kuuluu ainoastaan muutama kylmä ja sateinen sää. Mieleenpainuvimpia leirejä ovat Lompolo 2014 ja Roihu 2016. Lompololla pääsin Lappiin ja se oli ensimmäinen kesäleirini. Roihulla taas oli kivaa ohjelmaa ja suuren ihmismäärän ansiosta tutustuin moniin uusiin ihmisiin. Partion aloittaminen on ollut yksi elämäni parhaista päätöksistä!

Jalkapallokokemuksiani ennen seuraa on niin paljon ja kaikki mukavia, että en lähde niitä tässä muistelemaan. Seurassani on niin paljon mukavia kavereita ja muutenkin porukka ja valmentaja ovat mukavia, että kokemukset ovat väistämättä upeita. On ollut hauskoja leirejä ja mahtavia pelejä, voittoja ja häviöitä, mutta paras kokemus on viime kesältä (2016) Hesa-cupista.

Kenelle suosittelemme harrastuksiamme? 

Partiota suosittelen kaikille, jotka kaipaavat piristystä, uusia tuttavuuksia tai haluavat oppia uusia taitoja. Partiossa on lippukuntia ja luultavasti lähiseudultasikin löytyy sellainen, vaikka et sitä vielä välttämättä ole huomannut. Itse olen partiossa tarpoja ja me teemme hauskoja aktiviteetteja, kuten sketsejä ja tiimipelejä.

Suosittelen jalkapalloa niille, jotka pitävät urheilusta, eivät pelkää tappioita tai huonoa säätä ja semmoisille, jotka haluavat uuden harrastuksen. Pelaamisen ei tarvitse olla kallista, mutta tarvitset silti pallon ja kengät. Hyvä asenne olisi myös mahtava juttu.

Teksti: Lassi Karakoski ja Aino Kokkonen 7D Oulunkylän yhteiskoulu

Share

Leave a Reply