Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset, Videot

Wanhojen tanssit: ”Esitys oli viikon piristävin hetki”

OYK:n Wanhojen tanssit vierailulla Oulunkylän Kuntoutussairaalassa

Oulunkylän yhteiskoulun lukion wanhat eli tokaluokkalaiset esiintyivät perjantaina Oulunkylän kuntoutussairaalassa. Tanssiparit juhla-asuissaan saivat yleisön haltioitumaan.

OYK:n vanhojenpäivän perinteisiin on kuulunut jo useampana vuonna esittää vanhojen tansseja myös koulun ulkopuolella. Tänä vuonna kymmenen paria esiintyi perjantaina Oulunkylän kuntoutussairaalassa ja kymmenen paria Kustaankartanon palvelukeskuksessa.

Kuntoutussairaalassa esitystä seurannut Pentti Ilomäki (93 v) piti tanssin jälkeen kiitospuheen koko yleisön puolesta. Kuntoutussairaala on alun perin perustettu sotainvalidien ja veteraanien kuntoutukseen, nykyään palveluja tarjotaan jo monille muillekin asiakasryhmille ympärivuorokautisesta hoidosta lyhyempiin kuntoutusjaksoihin ja päivätoimintaan. Osana kuntoutusta on tarjolla niin lauluhetkiä kuin tanssiesityksiä, kuten nyt vanhojenpäivän tanssit. Vanhojen tanssit yleistyivät oppikouluissa vasta 1950- ja 60 -luvuilla, mutta itse tanssit olivat silti yleisölle tuttuja.

-Esitys oli hieno! Olen itsekin nuorempana tanssinut kikapoota, vaikka sitä kutsuttiinkin silloin eri nimellä, Rauha Luomi (86 v.) sanoo.

-Meidän nuoruudessamme ei ollut noin hienoja pukuja, mutta tunnelma oli sama – ihan tuli tippa silmään tätä katsoessa. Esitys oli viikon piristävin hetki, Sanelma Emeleus-Äimä (93 v.) kertoo.

Taito Vesala (96 v.) ja Rauha Luomi ovat käyneet kuntoutussairaalassa lähes sen avaamisesta asti.

-Sanon aina, että tämä on minun ”päiväkotini”, Rauha sanoo nauraen, täällä on niin hyvä henki, ihan kuin omaa perhettä olisi.

-Ensin ajattelin, etten kävisi täällä kuin kerran viikossa, mutta nykyään tänne tuloa odottaa, Taito Vesala kertoo.

OYK:n Wanhojen tanssit Oulunkylän Kuntoutussairaalassa

Anniina Sibakow ja Aaron Romatowski tanssin pyörteissä. Kuva: Janne Kaarenoja.

Tanssijoille esitys kuntoutussairaalassa oli mukava.

-Täällä oli helpompaa esiintyä, kun oli pienempi yleisö, Aaron Romatowski kertoo.

Esiintyjien tanssitaito teki yleisöön ansaitusti vaikutuksen.

-Olemme harjoitelleet tansseja joulukuun alusta lähtien kolme kertaa viikossa, Anniina Sibakow sanoo.

Vanhojenpäivään liittyy OYK:ssa myös muita perinteitä, kuten nuorempien oppilaiden opettaminen luokissa, sekä tanssiesitykset torstai-iltana vanhemmille ja perjantaina päivällä koko koululle. Abiturienttien lähdettyä lukulomalle valmistautumaan kirjoituksiin, tokaluokkalaisilla on myös joitakin uusia etuja:

-Abisohvat ovat nyt meidän käytössämme, Aaron Romatowski sanoo nauraen.

 

Teksti: Susan Wilander

Kuvat ja video: Janne Kaarenoja

Share

Leave a Reply