Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Elokuva- ja pelikerho tarjoaa vertaistukea mielenterveyskuntoutujille

Erään ryhmäterapian loppuminen toimi alkusysäyksenä vertaistukea tarjoavan elokuva- ja pelikerhon perustamiselle.

-Monia mielenterveyskuntoutujia yhdistää yksinäisyys, masennus ja itseluottamuksen puute. Toiminnan aloittaminen on vaikeaa, joten kotiin jämähtäminen on yleistä ja erittäin petollista kuntoutumiselle, kertoo kerhon perustaja Tarja, kuntoutuja itsekin.

Kerho on kaikille avoin, ilmainen ja matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jonka pyrkimyksenä on tavoittaa mahdollisimman monta mielenterveyskuntoutujaa. Elokuva- ja peliteemaalla, ainakin aluksi, kokoontuva kerho on toiminnallinen vertaisporukka johon voi tulla omana itsenään, ja jossa diagnoosit ja syvemmät keskustelut jätetään oven ulkopuolelle.

-Ensimmäinen kokoontuminen onnistui loistavasti ja meitä oli kymmenen osallistujaa. Mielenterveyskeskusliitto lähti myös tukemaan kerhoa, Tarja iloitsee.

Elokuva- ja pelikerho mielenterveyskuntoutujille kokoontuu asukastalo Oulunkylän Seurahuoneella parittomien viikkojen torstaina ja 10.3. alkaen parillisten viikkojen perjantaina klo 17.30. Kerhosta kiinnostuneet mielenterveyskuntoutujat ovat erittäin tervetulleita mukaan, erillistä ilmoittautumista ei tarvita!

Teksti ja kuva: Vesa Kess

Share

Leave a Reply