Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Puheenvuoroja, Uutiset

Puheenvuoro: Risteyksistä täytyy tulla turvallisempia

Risteyksistä turvallisempia

Lapsi on ajamassa koulusta kotiin. Edessä on pitkä alamäki, jossa on paljon risteyksiä autoteiden kanssa. Lapsi ajaa kovaa eikä aio hiljentää risteyksissä. Hän ei näe kulman takaa tulevaa autoa, eikä autoilija näe pyöräilevää lasta. Auto ilmestyy kuin tyhjästä pyöräilijän eteen. Mitään ei ole enää tehtävissä. Onnettomuus on jo tapahtunut.

Haluaisimme teistä turvallisempia. Olemme huomanneet varsinkin Itä-Pakilan halki menevän Yhdyskunnantien varrella paljon sellaisia autoteiden ja kevyen liikenteen väylän välisiä risteyksiä, joissa osapuolet näkevät vasta kohdalla toisensa. Nämä risteykset ovat vaarallisia. Eikö näihin risteyksiin voisi laittaa peilejä, jotta osapuolet näkisivät toisensa paremmin ja stop-merkkejä, jotta autojen olisi pysähdyttävä ja katsottava, ettei kukaan tule alle?

Haluamme Itä-Pakilan ja yleisesti Helsingin alueesta turvallisemman meille lapsille ja muille asukkaille.

Veeti Putkinen ja Joona Vilonen

yläastelaiset jotka haluavat teistä turvalliset, Oulunkylä

Share

Leave a Reply