Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Metsälä, Oulunkylä, Uutiset

Taivaskalliolla riemuittiin taas Laskiaissunnuntaina

Taivarilla ongintaa laskiaisena, kuva Juhani Kaiturinmäki

Käpylän Lionsklubin Taivaskallion Laskiainen järjestettiin jo 60. kerran. Lienee Helsingin, ehkäpä Suomenkin, vanhin laskiaisrieha. Sää oli erinomainen, jopa aurinko ajoittain kuvasteli pilvien takaa. Juhlijoita riittikin yli kahden tuhannen.

Taivari Laskiaissunnuntaina, kuva Juhani Kaiturinmäki

Taivari Laskiaissunnuntaina. Kuva Juhani Kaiturinmäki.

Monet tulivat lastensa ja lastenlastensa kanssa muistelemaan omia taivariaikojaan, jopa kolmen sukupolven voimin. Parituntinen vierähti mukavasti jutellessa ja tuttavia tavatessa, nähtiin vanhoja ystäviä vuosien takaa. Laskiaisaukealla luolan edessä oli juhlan pääkenttä, kallion huipulla partiolaiset paistoivat lettuja ja Onnenpuistossa ratsastettiin ja ajettiin paloautolla. Buffetin herkut, hernekeitto ja grillimakkara, tekivät kauppansa, toki oli myös ongintaa ja arpajaiset. Juhlien toteutuksessa avusti joukko vapaaehtoisia sekä Oulunkylän ja Metsälän leijonia.

Teksti: Risto Sipilä
Kuvat: Juhani Kaiturinmäki

Share

Leave a Reply