Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Huhtikuu vielä Yhteisvastuuta

Yhteisvatuukeräys. Kuva: Ville Asikainen

Karate on yksi suosituista yhteisvastuuvaroin tuettavista lasten ja nuorten aktiviteeteista kaupunkiyhteisöissä. Toimintaan saavat osallistua sekä jordanialaiset että pakolaislapset ja -nuoret. Kuva: Ville Asikainen.

Koko maan kattava, helmikuussa käynnistynyt Yhteisvastuukeräys kestää huhtikuun loppuun. Toimeenpanijoina ovat seurakunnat. Tämän vuoden Yhteisvastuu torjuu ihmiskauppaa lähellä ja kaukana ja auttaa sen uhreja.

Ihmiskauppa on vakava yksilöön kohdistuva rikos, ihmisoikeusloukkaus. Sen taustalta löytyy köyhyyttä, vaikeita elämäntilanteita, suuria unelmia paremmasta tulevaisuudesta. Niin myös toisista ihmisistä piittaamatonta oman edun tavoittelua ja julmaa hyväksikäyttöä. Ihmiskauppa ilmenee monissa eri muodoissa: työperäinen kiristäminen, seksuaalinen hyväksikäyttö, pakkoavioliitot, rikolliseen toimintaan pakottaminen, elinkauppaan alistaminen jne. Tämän vuoden Yhteisvastuuteemalla pyritäänkin nostamaan ilmiö julkiseen keskusteluun ja herättämään ihmisiä havainnoimaan ympärillään tapahtuvia asioita.

Suomessa keräysvaroin kehitetään tukihenkilötoimintaa, ja etsivää, ihmiskauppaa ennaltaehkäisevää työtä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa uhreja ja tarjotaan monimuotoista kriisiapua. Toimeenpanijoina ovat Rikosuhripäivystys, Monika-Naiset Liitto ry, Pro-tukipiste ry, sekä pakolaisneuvonta ry.

Kansainvälinen työ keskittyy konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, etteivät he joutuisi ihmiskaupan uhreiksi. Tämän vuoden kohteena ovat Jordaniassa pakolaisleireissä ja paikallisissa yhteisöissä asuvat 12-30-vuotiaat Syyrian pakolaiset. Heille tarjotaan ammatillista- ja kielikoulutusta, psykososiaalista kriisiapua ja harrastusmahdollisuuksia. Avun vie perille Kirkon Ulkomaan apu.

Oulunkylän seurakunnan Yhteisvastuukeräystyöryhmä on asettanut tavoitteeksi yksi euro / seurakunnan jäsen. Euro ei ole paljon, eihän. Mutta tavoite on silti kova 19 000 euroa. Tähän voitaisiin päästää, jos mahdollisimman moni alueemme asukas tuo oman kortensa yhteiseen kekoon. Se tapahtuu parhaiten osallistumalla tilaisuuksiin sekä lahjoittamalla sopivan summan YV-tilille tai keräyslippaaseen.

Merkittäviä tapahtumia huhtikuun aikana ovat mm.  Lounasravintola ”Baba Mazharin turkkilaiset herkut” Käpylän kirkolla 9.4. klo 13-15.30, Arja Saijonmaan konsertti ”Rakkaimmat suomalaiset laulut” Käpylän kirkossa 21.4. klo 18.00, Siluettitaiteilija Sirkka Lekman leikkaa siluetteja (á 20 eur) Ogelin kauppakeskuksessa 31.3. klo 13-18 ja 1.4. klo 11-16. Huhtikuun aikana sunnuntai-iltoina pidetään myös koiranulkoiluttajien iltamessu Oulunkylän kirkon pihalla.

Lahjoittaa voit Yhteisvastuulle myös:

Aktia FI82 4055 0010 414841
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2632 28
Mainitsethan lahjoituksen yhteydessä Oulunkylän seurakunnan viitenumeron, joka on 308430.

Seurakunta kiittää iloista antajaa!

Irja Eskola
Yhteisvastuukeräyspäällikkö

Kuva: Ville Asikainen

Share

Leave a Reply