Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Kevätkonsertti soi taas Oulunkylässä

OYK:n Kevätkonsertti 8 C

Oulunkylän yhteiskoulun 8 C:n muusikoita: Olli Ulgren, Bea Oesch, Julia Viitanen, Kauri Kopperoinen, Alviina Maliniemi, Ville Halkosalmi, Mihka Mäntynen ja Aada Blåfield. Kuva: Sara Hussein.

Oulunkylän yhteiskoulun musiikkiluokan perinteinen kevätkonsertti järjestetään tänä keväänä Mikael Agricolan päivänä, sunnuntaina 9. huhtikuuta, kello 15. Konsertissa on luvassa musiikkia laidasta laitaan.

Oulunkylän yhteiskoulun musiikkiluokan kevätkonserttien perinne ulottuu 1980-luvun alkuun. Kevätkonsertista vastaava opettaja Juha Sippu oli tuolloin juuri ottanut vastuulleen yhteiskoulun musiikinopettajan tehtävät Klaus Järviseltä, joka keskittyi johtamaan perustamaansa Oulunkylän Pop&Jazz-opistoa. Musiikkiluokkatoiminta koulussa alkoi yhtä jalkaa pop&jazz -opiston kanssa.

Parasta on luokkahenki

Musiikkipainotuksen on todettu tukevan oppilaan oppimista ja vahvistavan luokan yhteishenkeä.

-Musiikkiluokan yhteiset tavoitteet ja projektit luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kun yhdessä tehdään muutakin kuin ollaan oppitunneilla, nuoret oppivat paitsi tuntemaan toisensa paremmin, myös toimimaan ryhmässä. Opettajiakin tämä helpottaa, sillä turvallisessa ryhmässä opiskelu on mukavampaa ja tehokkaampaa, kertoo kevätkonsertista tänä vuonna vastaavan 8 C -luokan luokanvalvoja Elina Lekander.

Kun luokan oppilailta kysyy, mikä musiikkiluokassa on parasta, he itse vastaavat: ”Luokkahenki, yhdessä soittaminen, lauluyhtye, ihmiset, erilaisuus, kaiken hauskan tekeminen”.

OYK.n Kevätkonsertti

Musiikinopettaja Juha Sippu keskustelee Julia Viitasen (piano) ja Bea Oeschin (nokkahuilu) kanssa. Kuva: Sara Hussein.

Juha Sippu on opettanut musiikkia Oulunkylän yhteiskoulussa pian 37 vuotta. Klaus Järvinen houkutteli hänet tehtävään suoraan Sibelius Akatemiasta.

-Tämä on eka ja ainoa työpaikkani, Sippu itse sanoo.

-Todella hienoa, hän kuvaa omaa työtään Oulunkylän yhteiskoulussa, – täällä on edellytykset tehdä ammattimaisesti työtä musiikin parissa.

Vuosikymmenien mittaan Sippu on kouluttanut suuren määrän musiikin harrastajia ja rakastajia, mutta myös musiikin arvostettuja ja tunnettuja ammattilaisia, kuten HIM-yhtyeen perustaja ja solisti Ville Valo, pianisti, säveltäjä ja musiikkipedagogi Iiro Rantala ja haitaristi ja säveltäjä Johanna Juhola. Sipun oppilas oli myös Haloo Helsinki -yhtyeen solisti Elli Haloo eli Elisa Tiilikainen. Vuonna 2013 Sippu valittiin Vuoden Ogelilaiseksi.

Musiikkia laidasta laitaan

Musiikkiluokan kevätkonserteilla kerätään varoja yläasteen lopussa tehtävään esiintymismatkaan. Aiempina vuosina musiikkiluokkien matkat ovat suuntautuneet Pohjois-Norjasta aina Italiaan asti. Nyt kerätään varoja keväällä 2018 tehtävään Hollannin-matkaan.

Juha Sippu lupaa konserttiin musiikkia laidasta laitaan: klassista, poppia ja rokkia, luokan yhteisesityksiä, lauluyhtyeiden ja bändien esityksiä sekä sooloesityksiä.

Konsertti järjestetään 9. huhtikuuta kello 15 Oulunkylän yhteiskoulussa, Siltavoudintie 24. Konsertti kestää runsaat kaksi tuntia, ja sen yhteydessä on kahvio. Vapaaehtoinen maksu konserttiohjelmasta on 10 euroa.

Teksti: Antti Blåfield
Kuvat: Sara Hussein

Share

Leave a Reply