Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Hyvät kiertämään! -keräys Oulunkylässä

Hyvät kiertämään!

Kuva: Merja Lappi.

Oulunkylän Martat ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus keräävät jälleen käyttökelpoisia tavaroita ja vaatteita kiertoon lauantaina 22.4 klo 10 – 13 nuorisotalo Nuotan pihamaalla, Kylänvanhimmantie 25. Aurinkoista päivää toivotaan, sillä martoilla on myös pieni kevätkahvio tapahtuman yhteydessä.

Oulunkylän Martat on järjestänyt paikallisen kierrätyskeräyksen syksystä 2000 alkaen, sittemmin aina keväisin. Vuodesta 2014 alkaen yhteistyökumppanina on ollut Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ja keräyksen nimeksi on muotoutunut ytimekkäästi Hyvät kiertämään!

Lahjoitukset menevät myyntiin Kierrätyskeskuksen myymälöihin Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle sekä valtakunnallisesti toimivaan verkkokauppaan. Osa tavaroista päätyy ilmaisjakeluosastoille ja osa kunnostetaan Kierrätyskeskuksen omissa verstaissa. Lajittelussa hyödynnetään myös askarteluun sopivat materiaalit. Rikkinäistä tekstiiliä, ns. lumppua, ei valitettavasti tällä hetkellä kerätä, koska sille ei ole vastaanottajaa. Suomessa ja muuallakin Euroopassa etsitään kuumeisesti keinoja uusiokäyttää tekstiilijätettä, jota syntyy jatkuvasti valtavia määriä.

Vuonna 2016 Uudenmaan alueen eri marttayhdistysten Hyvät kiertämään! -keräyksillä saatiin liki 40 000 tavaraa uudelleenkäyttöön. Myös pohjoishelsinkiläiset ovat ottaneet keräykset ilolla vastaan. Varsinkin autottomat asukkaat arvostavat alueellista keräystä.

Marttojen tapahtumien lisäksi kierrätyskelpoista tavaraa voi viedä suoraan myös Kierrätyskeskuksen myymälöihin, www.kierratyskeskus.fi.

Kiitos lahjoituksestasi ihmisen ja ympäristön hyväksi!

Teksti ja kuva: Merja Lappi

Share

Leave a Reply