Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Reddie Kids opettaa auttamaan

SPR Reddio Kids

Kuva: Marja Juselius.

Suomen Punaisen Ristin Reddie Kids -kerho aloitti Pohjois-Helsingin osastossa juuri ennen hiihtolomia. Kerho on alakoululaisille, jotka haluavat olla mukana mukavassa toiminnassa leikkien ja ensiapua oppien. Kerhossa temmeltää ohjaajien lisäksi 6 reipasta lasta, jotka ovat innolla ottaneet vastaan kerholeikit ja ensiaputaidot.

Lapset ovat tulleet kerhoon oppimaan ensiapua ja tällä viikolla harjoittelimme laittamalla laastareita, tekemällä sidoksia ja sitomalla kantoliinoja. Lasten mielestä ”ihan parasta on ensiavun ja auttamisen oppiminen.” Ja niinhän se on meidän ohjaajienkin mielestä!

Reddie Kids -kerho perustettiin nyt ensimmäistä kertaa ja tarkoitus on jatkaa kesälomien jälkeen syksyllä. Kerhon ohjaajat ovat koulutettuja Reddie Kids  -ohjaajia ja kaikki ovat myös suorittaneet SPR:n EA1-kurssin, joten ensiaputaidot ovat hallussa ja hyvässä muistissa.

Ohjaajaksi lähtenyt Emma kertoo SPR:n vapaaehtoistyöstä:
-Olen aina viihtynyt lasten kanssa, joten Reddie Kids -kerhon ohjaajan rooli tuntui luonnolliselta. Lasten aito innostus ja ennakkoluulottomuus on upeaa katseltavaa. Työssäni pyörittelen numeroita ja vapaaehtoistyö onkin antanut mukavaa vastapainoa sille.

-On tärkeää kuunnella kavereita ja osata auttaa muita ihmisiä, sanoo iloinen kerholainen Sara 12 v, joka lähti mukaan SPR:n toimintaan oppimaan ensiapua ja auttamaan muita ihmisiä. Sarasta tulee hyvä apuohjaaja kerhoon syksyllä.

Aina reipas Siina 6 v, on jo esikoulussa saanut laittaa kaverin haavaan laastarin ja ahkerasti opetteli kerhossa sitomisia ja kantoliinan laittoa:
-Kotona voin sitten harjoitella siteiden laittoa äitiin ja isään.

Kerho kokoontuu tänä keväänä vielä 5 kertaa ja mukaan mahtuu vielä muutama alakoululainen. Syksyllä kerhoillaan lisää ja silloin mukaan mahtuu alakoululaisia enemmänkin, sillä tarmoa ja tekemisen iloa meillä ohjaajilla kyllä riittää!

Tervetuloa mukaan, terveisin Katri, Nina, Tua, Emma ja Marja.

Teksti ja kuva: Marja Juselius

Lisätietoja: marja@juselius.fi 

Share

Leave a Reply