Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

OYK isännöi kansainvälistä Erasmus-Kulturkiosk-projektitapaamista

Erasmus OYK, kuva Roosa Järvinen

Kaupunkikierroksen yhdellä rastilla piti ottaa selfie UKK:n kanssa. Kuva: Roosa Järvinen.

Koulullamme oli kunnia järjestää kolme vuotta kestäneen kansainvälisyysprojektimme päätöstapaaminen Helsingissä 27.4.-3.5.2017. Kansainvälisiä vieraita oli kuudesta eri maasta, yhteensä 45.

Saksankielisessä projektissamme korostetaan museoiden roolia oppimisessa ja toteutetaan ainerajat ylittävää yhteistyötä taide- ja kulttuuriaineiden, luonnontieteiden ja saksan kielen välillä.

Projektiviikon ohjelmassa oli mm. eri maiden esittäytyminen, OYK:n opiskelijoiden vetämä kaupunkikierros, tutustumista museoihin (Designmuseo ja LUOMUS), tarpomista lumihangessa Nuuksiossa, ahkeraa työskentelyä museo-oppaan parissa sekä lopuksi vierailu Fazerilaan. Railakas vapunvietto ei myöskään jäänyt vierailtamme huomaamatta.

Isäntäperheissä asuminen tarjosi ulkomaalaisille nuorille mahdollisuuden kurkistaa suomalaiseen arkeen ja perhe-elämään. Projektin aikana solmitut ystävyyssuhteet säilyvät varmasti pitkään – myös opettajat ovat ystävystyneet keskenään ja jatkavat varmasti yhteistyötä tulevaisuudessakin uusien projektien parissa.

Teksti: Niina Ikonen, Erasmus-koordinaattori, Oulunkylän yhteiskoulu

Erasmus+ Euroopan unionin vaihto- ja yhteistyöohjelma vuosille 2014-2020

Ohjelman kautta tuetaan EU-rahoituksella hankkeita, joiden tavoitteena on kehittää yleissivistävää koulutusta eurooppalaisessa yhteistyössä. Erasmus-projekteja koordinoi Suomessa CIMO eli kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus, joka on nykyään osa Opetushallitusta.

Share

Leave a Reply