Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kuntavaalit 2017, Oulunkylä, Politiikka, Uutiset

Paikalliset edustajamme kaupunginvaltuustossa: Sosiaali- ja terveyspalvelut sekä luonto asialistan kärjessä

Kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuusto kokoontuu yleensä joka toisena keskiviikkona (kuva edellisestä valtuustosta). Kuva: Pertti Nisonen/Helsingin kaupungin aineistopankki.

Helsingin uuteen kaupunginvaltuustoon valittiin huhtikuussa lähialueiltamme neljä jäsentä: Björn Månsson (rkp), Ilkka Taipale (sdp), Sanna Vesikansa (vihr) ja Anna Vuorjoki (vas). Uuden kaupunginvaltuuston toimikausi alkoi kesäkuun alussa. Samalla muuttui kaupungin organisaatio, jonka johdossa on nyt pormestari Jan Vapaavuori (kok) sekä neljä apulaispormestaria, joista yksi on Sanna Vesikansa.

Uusi kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 7.6.2017 klo 18:00 – 22:00. Kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata sekä paikan päällä Helsingin kaupungintalolla (pääsy valtuuston lehterille os. Sofiankatu 3) tai netissä www.helsinkikanava.fi. Valtuuston esityslistan voi lukea valtuuston sivuilta kokousta edeltävänä torstaina. Päätöksistä kerrotaan sekä Helsinki kanavalla kokouksen jälkeen, että Päätöstiedotteet-sivulla.

 

Mitä asioita aiot erityisesti ajaa nyt alkavalla toimikaudella?

Björn Månsson:

Tulevan kauden tavoitteet määritellään kaupungin strategiassa, joka hyväksytään syksyllä. Ainakin seuraavat asiat pitää huomioida:

  • Sote-lähipalveluja on kehitettävä niin, että lähtökohta on paras mahdollinen jos ja kun vastuu siirtyy maakuntatasolle
  • Yleiskaavan puutteet on korjattava, niin että Keskuspuisto, Malmin lentoasema ja Tuomarinkylän kartanoalue pelastetaan
  • Homekoulut on korjattava vaalikauden aikana
  • Täydennysrakentamisessa on otettava huomioon kaupunginosien luonteet ja asukkaiden mielipiteet

På svenskt håll har vi i norra Helsingfors ett angenämt problem att lösa: antalet barn i den svensk dagvård och skola växer kraftigt.

Flera av våra skolor har inte plats för alla elever. Arabiastrandens kvartersskola flyttar redan i höst till större lokaliteter i närheten, Staffansby klarar sig åtminstone ett år framåt men behöver snart tilläggsutrymmen, och i Kottby kommer femmor och sexor tillfälligt att inhysas i en finsk skolas hus. Det är ingen optimal lösning, men som sagt tillfällig, i väntan på en bestående.

Svenskan växer här i norr!

Ilkka Taipale:

Etusijalla ovat suuret asiat: 1) Lapsiperheitä varten maksuton varhaiskasvatus pyritään toteuttamaan, enemmistön kannatus sille on. 2) maksuttoman joukkoliikenne-ajatuksen edistäminen. Tämä on toteutettavissa 10 vuoden säteellä. Ensin maksuttomaksi eläkeläisille ja nuorille. 3) Voimakas vuokra-asuntotuotannon lisääminen. Olen kaikin tavoin tukemassa yksin eläviä ihmisiä.  Heitä on puolet Helsingin ruokakunnista ja asuntojonojen enemmistö koostuu heistä. Siksi riittävän kokoisten pienasuntojen rakentaminen on ydinkysymys!

Kaupunginosat tarvitsevat ihmisten olohuoneeksi elävän keskustan – esimerkiksi Oulunkylässä, Maunulassa, Pukinmäessä ym ei ole tällaista toimivaa keskustaa, Malmin keskus on kahtiajakautunut, torit eivät elä! Aloitteestani rakennettava Koskelan palvelukampus tarvitsee myös keskuksensa.

Pikkukoskelta Tuomarinkylän kartanoon sähkömoottorikäyttöinen laivayhteys, Veräjämäen Kaarlo Haltian puistikko kuntoon. Uusia ideoita syntyy koko ajan päässäni.

 

Sanna Vesikansa:

Minut valittiin sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestariksi ja luottamustoimesta tuli samalla täysipäiväinen työ, johon tartun suurella innolla – olen tehnyt sosiaali- ja terveyspolitiikkaa työkseni parikymmentä vuotta, mutta kansainvälisillä areenoilla.

Haluan taata tasa-arvoiset terveys- ja hyvinvointipalvelut kaikille Helsingin asukkaille. Tulevassa sote-uudistuksessa tämä vaatii paljon työtä. Uudellamaalla sote-siirtymään on saatava lisäaikaa ja panostettava kaupungin palveluiden laadun parantamiseen, jotta ne ovat kilpailukykyisiä valinnanvapauden alkaessa. Kaupungin sisäisiä hyvinvointi- ja terveyseroja on vähennettävä entistä tarmokkaammin, ja siitä on tehtävä koko kaupungin asia.

Pohjois-Helsingin luonto ja viheralueet ovat minulle tärkeitä, ja aion ajaa tärkeiden lähivirkistysalueiden säilyttämistä ja vahtia alueen kaavoitusta tarkasti. Samoin alueen huonokuntoisten koulujen ja päiväkotien peruskorjausten etenemistä on vauhditettava ja edelleen panostettava joukkoliikenneyhteyksien toimivuuteen.

 

Anna Vuorjoki:

Tärkeimpiä asioita minulle kuntapolitiikassa ovat koulutus ja sosiaali-
ja terveyspalvelut. Haluan vaikuttaa siihen, että kouluissa on tarpeeksi
aikuisia tukemassa erityisesti niitä oppilaita, jotka tarvitsevat paljon
apua.

Kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntiin, valtuustolla ei
enää ole valtaa niihin. Kuitenkin muutosvaiheessa on tärkeää vaikuttaa
aktiivisesti siihen, että helsinkiläisten terveydenhoito, mielenterveys-
ja päihdepalvelut, vanhustenhoito ja muut sosiaalipalvelut ovat
jatkossakin hyviä ja niitä saa tarpeeksi. Haluan puolustaa
lähipalveluita ja sitä, että oulunkyläläiset saavat tavallisimmat
terveyskeskus-, neuvola- ja sosiaalipalvelut helposti läheltä kotia.

Ympäristönsuojelu ja lähiluonnon säilyttäminen on minulle tärkeää. Pyrin
vaikuttamaan siihen, että Oulunkylän alueella erityisesti Keskuspuisto
sekä Vantaanjokivarren luontoarvoiltaan arvokkaimmat metsäalueet
Pirunkalliossa ja Veräjämäen metsässä säästettäisiin rakentamiselta.

Teksti: Susan Wilander

Share

Leave a Reply