Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Svensk Förening i Åggelby informerar

Okänd soldat som friluftsteater i Harparskog 5.8.2017
Vi har reserverat 20 biljetter till Okänd soldat som spelas ute i terrängen vid Frontmuseet i Lappvik på Hangö udd.
Före föreställningen serveras ärtsoppa som fältlunch och i pausen kaffe med munk. Eftersom föreställningen sker ute i terrängen är det bra med oömma kläder som också klarar regn eftersom läktaren och serveringsområdet inte har tak. De som använder rullstol meddelar om det på förhand. Föreställningen rekommenderas inte för barn.
Föreställningen börjar kl. 14.00 och avfärd från Åggelby torg sker 10.30. Tidpunkten är preliminär, exakt klockslag meddelas senare. (Tidpunkten är beroende av när lunchen serveras).
Anmäl dig senast 15.6.2017 till Kenneth Nykvist/ordf. Tel: 044-98 23 878 eller svenskforeningiaggelby@gmail.com. Resan, guidningen och maten kostar 40,00 för medlemmar och 70,00 för icke-medlemmar. Utfärden betalas kontant i bussen.

Läs mera om föreställningen på harparskogarena.fi. Föreställningen är en del av Finland 100 år.

Höstens aktiviteter

Bridge

Bridgeklubben samlas tisdagar 17– 21 i Societetshuset i Åggelby. För närmare information kontakta Johan Holmgren telefon 050 0757 003.

Torsdagsträffarna

Torsdagsträffarna fortsätter som vanligt den tredje torsdagen i månaden kl. 13–15 i Tornkabinettet i Societetshuset i Åggelby. Också andra än föreningens medlemmar är välkomna.

Stadsstigarna

Svensk Förening deltar i föreningen Norr om Stans projekt med stadsstigar, vilka är en del av Finland 100 år. Arrangörerna rekommenderar ordentliga promenadskor eller kängor och kläder enligt väder. Ta med gott humör, eventuellt lite slantar för kaffe under eller efter promenaden! Var och en promenerar på eget ansvar. Närmare info: http://nos.fi/finland100/stigar.

Svenska dagen och de vackraste julsångerna

Den 6.11. firar vi Svenska dagen tillsammans med de andra föreningarna i norra Helsingfors. Vi kommer också att ordna en sångstund med de vackraste julsångerna i Åggelby kyrka.
Hemsidan www.aggelby.fi

De allra senaste nyheterna om föreningen och Åggelby hittar du på vår hemsida www.aggelby.fi eller på vår facebooksida .

Med vänlig hälsning
Kenneth Nykvist

ordförande

Share

Leave a Reply