Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset, Videot

Oulunkyläläisen Janne Kaarenojan elokuvasarja jatkuu: Viherniityn mysteerit

Paluu Viherniitylle

Sain heinäkuussa kuvattua uusimman elokuvani nimeltä Huhu. Kyseessä on jo kolmas Viherniityn hevostilalle sijoittuva lyhytelokuva ja taas farmilla tapahtuu outouksia.

Oli halvatun kylmä talviyö vuonna 2013, kun elokuvaryhmäni kanssa kuvasin lyhytelokuvaa ”Yö” Tuusulassa. Pasi Huuhtasen rintamamiestalo hevostalleineen tarjosi täydellisen miljöön kuvata mysteeritarinaa. Seuraavana syksynä sama toistui, kun tein Yölle epävirallisen jatko-osan ”Täysikuu vesurin terällä.” Elokuva oli verinen kostoraina. Nyt neljän vuoden tauon jälkeen palaan jälleen Tuusulan maisemiin kuvaamaan.

Elokuvassa ovat tuttuun tapaan mukana Viherniityn perhe ja maajussi Pasi (Huuhtanen itse) traktoreineen. Tiluksille eksyy lehtimies (Mika Mäkinen) tutkimaan onko kaupungissa kuulemissaan huhussa perää ja muun perheen ollessa poissa tapaa hän Viherniittyjen viehättävän tyttären Lotan (Kerli Kyllönen). Onko huhuilla perää vai ei, sillä ei enää ole väliä, kun viettelijätär pääsee vauhtiin.

Elokuva kuljettaa katsojan Texasin moottorisahamurhat-elokuvaa (1974) muistuttaviin tunnelmiin. Olen aina pitänyt siitä elokuvasta ja Huhun puitteet tuovat mieleen kauhujen näyttämön, jossa moottorisahamies mellasti.

Huhu on kymmenes lyhytelokuvani ja sekin kuten aiemmat sijoittuu pienelle paikkakunnalle jossakin päin Suomea. Se on luomani universumi, jossa samat hahmot ja tarinat risteävät filmistä toiseen. Huhu kuten Yökin on mysteerielementeistä rakentuva lyhytelokuva. Kevennystä tuon countrymusiikilla.

Kyllönen on ehtinyt tehdä jo monta roolia niin valkokankailla kuin televisiossa, mutta Mäkiselle lehtimiehen rooli on ensimmäinen pääosa. On mukavaa, että projekteihin lähtee mukaan ihmisiä laidasta laitaan ja vain auttamisen ilosta tai kaljapalkalla. Saatan julkaista Yön ja Huhun jopa yhdessä isona kokonaisuutena myöhemmin.

Teksti: Janne Kaarenoja

Share

Leave a Reply