Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

600-vuotisjuhlien kunniaksi Pakilaan oma viini

Pakilan 600-vuotisjuhlaviini

-Kovin moni suomalainen kylä ei varmaankaan voi todentaa 600-vuotista “olemassaoloaan” käräjäoikeuden papereiden pohjalta, eräs Paljasjalkainen pakilalainen  toteaa.

Niinpä ei liene mikään ihme, että Pakilan 600 vuotta juhlistamassa on nyt myös omaa viiniä paikallisessa Alkossa. Paljasjalkainen pakilalainen vastasi esitettyyn toiveeseen juhlaviinin saamiseksi ja otti heti yhteyttä Neil Ellisiin, eteläafrikkalaiseen viininviljelijään.

-Ellisin valikoiman tunnen ja tiedän, etteivät he pullota, saati myy viinejä, jotka eivät heidän korkeita kriteereitään täytä. Keväisen maistelutestin jälkeen makuraati päätyi näihin Sincerely -viineihin, joista oli näin loppukesäksi saatavilla tämän vuoden, Sauvignon Blanc, ja viime vuoden, Shiraz, vuosikerrat. 2017 vuosikerran saamiseksi vain eteläinen pallonpuolisko tuli kyseeseen eikä siksi lähempää voinut tarkastella, Paljasjalkainen pakilalainen sanoo.

Neil Ellisin viinitila Stellenboschissa oli hänelle tuttu jo vuodesta 2001, jolloin hän alkoi maahantuoda Ellisin viinejä ravintolamyyntiin. Neil Ellis on Pohjoismaiden ystävä ja on vieraillut Suomessa useita kertoja. Pakilan juhlajuomat ovat saavuttaneet suosiota ja eilen hyllyt täytettiin jo uudelleen.

-Nopeat juovat hitaat, Paljasjalkainen pakilalainen toteaa.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Pixabay

Share

Leave a Reply