Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Bengalista Ogeli

ravintola Ogeli

Bengalista tuli Ogeli. Kuva Mikko Lehtonen.

Tarkkasilmäisimmät huomasivat, että Mäkitorpantie 18 kohdalla olevassa syvennyksessä oleva ravintola sai uudet ikkunateippaukset kesäkuun lopussa.

Ravintola Royal Bengal on nykyään ravintola Ogeli. Pari viikkoa kestäneen remontin yhteydessä uusittiin myös koko ruokapuoli, sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä uusiksi menivät niin ravintolasali kuin ruokalistakin.

Uunituoreena omistajana häärii parissakin Helsingin ravintolassa vaikuttanut Yilmaz Isik. Uuden omistajan tavoitteena on tehdä paikasta viihtyisä mannereurooppalainen ruokaravintola, joka tarjoaisi myös viihdykettä ilta-aikaan, kuten maanantaisin jami-ilta, tiistaisin pubitietovisa, torstaisin peli-ilta, perjantaisin karaoke ja lauantaisin live-musiikkia vaihtuvine artisteineen.

Silloin kun ohjattua toimintaa ei ole voivat asiakkaat viihdyttää itseään pelaamalla biljardia tai pelikoneita. Darts -taulu on omistajien mukaan myös harkinnassa. Mikäli sattuu olemaan paikalla jompanakumpana Suomen kesän aurinkoisista päivistä, voi juomat nauttia ravintolan takana sijaitsevalla terassilla.

Ruokapuolesta vastaa kokki Mehmet Demirtaş joka on Ogelin keittiön suvereeni yksinvaltias. Mehmetin mukaan parasta Ogelissa on yhteistyö omistajien kanssa sekä vapaat kädet toteuttaa itseään keittiössä. Tärkeää on kompakti lista sekä tuoreet, laadukkaat raaka-aineet. Buffettilounasta ei Ogelista saa, vaan kaikki mitä lounaslistalla on, tehdään lautasannoksina keittiössä.

Virkistävänä poikkeuksena Ogelissa ei ole mitään tenavien makunystyröitä halveeraavaa lastenlistaa nauravine nakkeineen ja härskeine lihapullineen, vaan kaikki listan annokset voi tilata puolikkaina puoleen hintaan.

Ruokalistalta löytyy varmasti jokaisen makuun sopivaa syötävää, pastaa, pizzaa, kanaruokia, muutama kasvisannos ja “klassikkoleikkeet” tietenkin. Listan erikoisuutena voidaan pitää befyi -varrasta johon toimittaja itse ei ole aikaisemmin törmännyt. Lampaanjauhelihasta tehty varras tarjoillaan tomaattikastikkeen, jugurtin ja leivän kanssa.

Teksti ja kuva: Mikko Lehtonen

ogeliravintola.fi

Share