Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Junaradan alikulun istutukset saadaan pian taas kukoistamaan

Junaradan istutukset Elina Ström

Oulunkylän aseman lähellä istutukset ovat päässeet villiintymään. Kuva: Elina Ström.

Juna-aseman Oulunkylän torin puoleista alikulkua käyttävät tuhannet ihmiset päivittäin. Moni heistä on huomannut, että tunneliin johtavan luiskan sekä portaiden ympäristö on ollut vuosia hoitamatta.

Oulunkylän hyvin hoidetut viheralueet ja puistot muodostavat melkoisen kontrastin aseman alikulun ympäristölle. Ruusupensaat taistelevat elintilasta vadelman ja takiaisten kanssa, ja nokkonen ja horsma ovat vallanneet kukkapenkit. Marja-aronioiden välissä huojuvat kuusimetrisiksi kasvaneet vaahterat ja pihlajat.

Yhteydenotot VR:lle ja Liikennevirastolle selventävät, että alikulun alue ei kuulu heille – eikä ole kuulunut enää pitkään aikaan. Vastuussa alikulun istutuksista on nyt Helsingin kaupunki, mutta jostain syystä vastuiden siirto ei ole sujunut niin kuin pitäisi.

Helsingin pohjoisten alueiden puistovastaava Kari Ojamies Rakennusvirastosta tunnistaa ongelman:
-Palautetta asiasta on tullut ja siihen on kiinnitetty huomiota. Kaupungin ja VR:n vastuualueiden rajalla on ollut jonkun verran vastaavanlaisia ongelmia. Tieto ei ole siirtynyt ja vastuukysymyksen ylläpidosta ovat jääneet auki.

Ojamies kertoo, että epäselviä alueita on nyt lähdetty selvittämään ja alueista on tilattu uudet kartoitukset jo jokin aika sitten. Niiden perusteella määritellään uudet vastuurajat ja viheralueiden kunnossapitovastuut.

-Kartoitus koskee Oulunkylän lisäksi koko Helsingin alueen radan vartta ja on siten varsin laaja ja aikaa vievä, kertoo Ojamies. Koko kartoituksen valmistumiseen ja vastuualueiden selkenemiseen saattaa siis mennä vielä aikaa, mutta oulunkyläläisille Ojamiehellä on hyviä uutisia. Aseman alikulun pusikoitunut alue on laajuudeltaan sen verran pieni ja keskeisellä paikalla, että se luvataan laittaa kuntoon jo ennen varsinaisen selvityksen valmistumista.

Teksti ja kuva: Elina Ström

Share