Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

”Kirjasto keskellä kylää ja reittisi varrella”

Remontoitu kirjasto 2010

Remontoitu Oulunkylän kirjasto vuonna 2010. Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto.

Oulunkylän kirjaston slogan ei ole turhaa puhetta. 30-vuotispäiviään tänä syksynä juhlistavalla kirjastolla on ehkä yksi parhaista sijainneista Helsingin kirjastoverkossa. Kävijämäärän odotetaan vielä lisääntyvän Raide-Jokerin myötä.

Nykyinen kirjastorakennus on valmistunut 1987. Kirjastonjohtajana toimi vuoteen 1994 asti Gun Forslund-Anttila, jonka ansiota uuden kirjastorakennuksen saaminen Oulunkylään mitä suurimmassa määrin oli. Kirjasto oli aikaisemmin toiminut ala-asteen tiloissa Norrtäljentiellä ja sitä ennen Veräjämäessä.

Uusi ilme

Oulunkylän kirjaston sisätilat remontoitiin vuonna 2010. Kirjaston ilme muuttui modernimmaksi ja viihtyisämmäksi. Uudet tilat suunniteltiin erityisesti ajatellen lapsia ja nuoria, joita alueella on paljon. Samassa yhteydessä myös kirjaston palveluja uudistettiin.

-Meillä on paljon tapahtumia, erityisesti lapsille, ja yhteistyö koulun ja päiväkotien kanssa on erittäin tiivistä. Meillä käy melkein päivittäin päiväkotiryhmiä, Palomäki sanoo.

Remontin jälkeen kirjastosta on tullut lasten ja nuorten suosima vapaa-ajanviettopaikka. Koululaiset tulevat kirjastoon koulun jälkeen ja henkilökunta oppii tuntemaan lapset.

-Mielestämme on hyvin tärkeää, että lapsilla on turvallinen paikka, jossa viettää aikaa. Meillä on aina aikuisia paikalla, eikä kiusaamista sallita, Eija Palomäki kertoo.

Vakituista henkilökuntaa kirjastossa on 10 henkeä.

Syksy täynnä ohjelmaa

Kirjastossa järjestetään syksyllä Suomi 100 -luentosarja yhteistyössä Oulunkylä-Seuran kanssa. Luennoissa käsitellään Oulunkylän historiaa ja tulevaisuutta. Tapaamisia jatkavat myös kuukausittainen Kirjastoklubi ja Novellikoukku. Kirjastoklubissa keskustellaan osallistujien valitsemista aiheista ja Novellikoukussa kuunnellaan novelleja, haluttaessa käsitöitä tehden. Novellikoukkuun voi myös ilmoittautua lukijaksi.

-Toivomme asukkaiden järjestävän meillä toimintaa ja tapahtumia. Meillä voi vetää lukupiiriä tai järjestää kaikille avoimia pop up -tapahtumia. Meillä on ollut mm. paikallisten kirjailijoiden kirjan julkistamistapahtumia, Eija Palomäki sanoo.

Oulunkylän kirjastossa on erinomainen musiikkikokoelma. Siellä on myös laaja Oulunkylä-aiheinen kokoelma, johon on saatu aineistoa lahjoituksena Oulunkylä-Seuralta.

Oulunkylän kirjaston 30-vuotisjuhlat 22.9.2017 klo 14. Juhlakahvit Stadin juhlaorkesterin tahdeissa. Pehmolelut voivat tulla viettämään yötä kirjastossa jätti-Myyrän kanssa.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto

Share