Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylän keskus kehittyy

Verkossa on näytteillä vaihtoehtoja Oulunkylän keskustan kehittämiseksi: mallikaupunki.fi/oulunkyla. Tuo mielipiteesi esille kommentoimalla vaihtoehtoja.

Lähtökohtana on uuden yleiskaavan luokitus, jossa keskuksen tuleva taso nousee nykyisestä. Jo suunniteltu rakentaminen Käskynhaltijantien varteen ja radan itäpuolelle, Veräjämäen luoteispuolelle, merkitsee väestöpohjan vahvistumista. Tärkein toimija alueella on Ogelin kiinteistöyhtiö, jonka toiveet eivät tiettävästi vielä ole kiteytyneet. Vain yhdessä vaihtoehdossa Ogeli ehdotetaan purettavaksi ja keskus siirrettäväksi torin vaiheille. Toisessa vaihtoehdossa Ogelin itäpuolelle, siihen kiinni, on merkitty oleellinen lisä ja burgerikioskin tilalle toinen pienempi.

Kaikissa vaihtoehdoissa, joita voi yhdistellä monin tavoin, on Oulunkyläntien varteen suunniteltu lisää asumista. Seurahuoneen alapuolella oleva puisto kuitenkin säästyisi. Kaikissa on pienoisgolfkentän alue merkitty rakennettavaksi, parissa vaihtoehdossa myös sen viereisiä patsaan ympäristön rakennuksia on poissa uuden rakentamisen tieltä.

Asemanseutu on tulevaisuudessa tärkeä vaihtopaikka Pääradalta Jokeriradalle. Ehkä sen vuoksi painopistettä on siirretty torin ja patsaspuiston vaiheille, josta vaihtomatka on lyhyt.

Teksti: Arto Salmela

Share