Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Urheilu & liikunta, Uutiset

Pakilan Voimistelijat tarjoaa monipuolista lähiliikuntaa kaikenikäisille

Pakilan voimistelijat

Kuva: Sami Ilvonen

”Hyvää kuntoa ei voi vetää hihasta, vaan sen eteen täytyy rääkätä lihasta!” Tämä on lainaus Pakilan Voimistelijoiden ohjaajan Kirsi ”Kikka” Ahvenaisen suusta. Pakilan Voimistelijat, tuttavallisemmin PNV, tarjoaa tunteja, joissa hiki lentää ja syke nousee, mutta myös rauhallisia ja tehokkaita tunteja. Yhä enemmän halutaan myös kokea tanssin riemua, ja tästä esimerkki on huippusuosittu LAVIS®, joka yhdistää jumppaa ja lavatanssiaskeleita.

Useimmat PNV:n tunnit järjestetään koulujen liikuntasaleissa ja niihin on helppo saapua kävellen tai pyörällä. Syyskausi 2017 alkaa 1.9.2017.

Yli 60 erilaista viikkotuntia kaikenikäisille lähellä kotia

Oulunkylän urheilupuiston peilisalissa voi maanantaiaamun aloittaa kello 9-10 Steppi-tunnilla, jossa askelletaan steppilaudalle ja käytetään helppoja perusaskeleita. Askelluksen lomassa tehdään lihaskuntoharjoituksia ja lopuksi venytellään. Miesten oma tunti on tiistaina Pakilan yläasteella pidettävä Äijätreeni. Siellä ”äijät” kohentavat kestävyyskuntoa, tekevät tehokkaita lihaskuntoliikkeitä ja venyttelevät ammattitaitoisen ohjaajan johdolla. Hien lisäksi juttu lentää!

Pienet tytöt ja pojat voivat osallistua sirkus-akrotunneille tai Temppikseen eli Temppukouluun, joka muun muassa järjestetään 3-6-vuotiaille torstaisin Koskelan ala-asteen koululla. Satutanssi ja eri tanssityylejä hyödyntävät Dancemix-tunnit ovat myös suosittuja. Malmin Teerikukonkujalla sijaitsevassa TUPA-harjoitustilassa on tiistaisin Gym-mix mini-tunti, jossa 4-6-vuotiaat tytöt ja pojat pääsevät kokeilemaan eri voimistelulajeja ja kehonhallintaa hauskalla ja innostavalla tavalla.

Pojille on oma katutanssiryhmä

Tanssista innostuneet nuoret voivat tulla mukaan PNV:n ProDance -tunneille. Valittavana on Nykytanssin lisäksi esimerkiksi Hip-Hop, Show, Street ja Locking. Kustaankartanon palvelukeskuksessa kokoontuu maanantaisin Pro Dance -kilparyhmä, johon ovat tervetulleita yli 15-vuotiaat.  Pojille on myös ihan oma katutanssiryhmä, joka kokoontuu tiistaisin Pakilan yläasteella kello 18.

Joukkuevoimistelussa yhdistyy notkeus, voima, estetiikka ja joukkuehenki

Pakilan Voimistelijat on myös yksi Suomen vahvimmista joukkuevoimisteluseuroista ja se kehittää jatkuvasti tavoitteellista joukkuevoimistelu- ja valmennustoimintaa. Tästä hyvä esimerkki on toukokuussa 2017 Helsingissä järjestetty joukkuevoimistelun MM-kilpailu, jossa PNV:n Gloria Junior -joukkue saavutti sijan seitsemän. Pakilan Voimistelijoilla on kaudella 2017-2018 ennätykselliset 23 joukkuetta, pienimmistä 4-vuotiaista naisten sarjaan saakka. Lisätietoja toiminnasta antavat valmennuspäällikkö Virve Arjanne, virve.arjanne@pnv.fi ja nuorisovalmennuspäällikkö Sanna Peltola, sanna.peltola@pnv.fi

PNV:n joukkuevoimistelujoukkueet harjoittelevat viime kaudella talkoovoimin rakennetussa TUPA-tilassa, jonka aluejoustava lattia tarjoaa voimistelijoille turvallisen harjoittelualustan.

Ei voittoa vaan kaikille kuuluvaa liikkumisen ja voimistelun iloa

Pakilan Voimistelijat ry on vuonna 1947 perustettu liikuntaseura, joka toimii alueella Pakila-Paloheinä-Oulunkylä. Tänä vuonna 70 vuotta täyttävällä seuralla on myös toimintaa Koskelassa, Käpylässä ja uutena Malmilla. Seura tarjoaa alueen asukkaille kohtuuhintaista, laadukasta ja monipuolista lasten ja nuorten sekä aikuisten harrasteliikuntaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää joukkuevoimistelua.

Pakilan Voimistelijat liikuttaa viikoittain lähes 1500 lasta, nuorta, aikuista ja senioria. Se onkin yksi Helsingin suurimpia seuroja, jonka toiminta perustuu vahvaan yhteisöllisyyteen ja vapaaehtoistyöhön. Seuran puheenjohtajana toimii Päivi Lehtovirta.

Teksti: Taina Lampela-Helin

Kuva: Sami Ilvonen

Lisätietoja kaikista tunneista ja ilmoittautuminen www.pnv.fi

Share