Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Koskela, Kulttuuri, Maunula, Metsälä, Oulunkylä, Pakilat, Paloheinä, Patola, Uutiset

Kuorolaulusta iloa ja pitkää ikää

nuotteja

Kuorolaulu on suosittu harrastus eikä ihme, sillä tutkimusten mukaan sillä on paljon positiivisia vaikutuksia. Kuorolaulu pidentää ikää ja parantaa elämänlaatua. Kuorolaulajat pysyvät terveempinä ja virkeämpinä ja heillä on muita parempi muisti. Kuorolaulun on havaittu myös parantavan sosiaalisia suhteita ja kasvattavan sosiaalista pääomaa. Sen on myös todettu auttavan esiintymisjännityksen vähentämisessä opiskelijoilla. Mutta ennen kaikkea laulaminen yhdessä on valtavan hauskaa ja tuottaa hyvää oloa laulajalle!

Kuorolaulun harrastamiseen on Oulunkyläisen ilmestymisalueella erinomaiset mahdollisuudet. Alueella harjoittelee lukuisa joukko erilaisia kuoroja, joista voi valita itselleen sopivimman. Moni on ehkä laulanut lapsena koulun kuorossa ja pohtii, vieläkö laulu sujuu. Varmasti sujuu kun pääsee vauhtiin!

Eikä huolta vaikka ei olisi koskaan laulanut kuorossa. Pakilalainen Ava Numminen tutki muutama vuosi sitten väitöskirjassaan laulutaidottomia ja totesi, että kaikki voivat oppia laulamaan. Hän myös perusti Lauluavain-laulukoulun auttaakseen niitä, jotka kokevat itsensä laulutaidottomiksi. Lauluavaimen tarjonnassa on myös kaikille avoimia kuoroja.

Kuorolauluharrastus on siis iloista ja hyödyllistä ja sopii meille kaikille. Mutta kuinka valita sopiva kuoro? Mieskuoron, naiskuoron ja sekakuoron väliltä voi valita sen mukaan, millaisessa ryhmässä tuntee olonsa mukavimmaksi. Miehistä on usein pulaa erityisesti sekakuoroissa, joten he ovat yleensä erityisen tervetulleita! Kannattaa tutustua kuoron ohjelmistoon, joka saattaa olla klassista, kirkkomusiikkia, perinteistä kuoromusiikkia, tai kevyempää ohjelmistoa. Jälkimmäinen on monelle ehkä tutuinta, mutta kannattaa valita kuoro sen mukaan, mitä musiikkia haluaa laulaa. Kuorot eroavat myös havittelemansa tason suhteen: toiset haluavat kilpailla kun taas toisille riittää laulamisen ilo. Toisiin kuoroihin onkin koelaulu ja toiset ovat avoimia kaikille halukkaille. Halu oppia ja kehittyä ovat kuitenkin yhteisiä kaikille kuoroille.

Kannattaa myös katsoa, missä ja milloin kuorot harjoittelevat. Kun kuorolaulu vie mennessään, on mukavaa että harjoituksiin pääsee helposti osallistumaan. Kausi on juuri alkamassa, joten juuri nyt on paras aika tulla mukaan!

Teksti: Perttu Kähäri

Kuoroja

Arabian laulu on kaikille avoin sekakuoro, joka harjoittelee Kääntöpaikalla Arabianrannassa: arabianasukastalot.fi/index.php/kurssi/kuoro-arabian-laulu. Ei laulukoetta!

Femail Singers on naiskuoro, joka harjoittelee Pakilakodissa (Suovakuja 1): femailsingers.com

Helsingin Laulu on sekakuoro, joka harjoittelee Pakilassa Hyvän Paimenen kirkolla: www.helsinginlaulu.fi/4

Ilolaulu-kuoro on kaikille avoin sekakuoro, joka harjoittelee Metsälässä (Läkkisepäntie 4): www.facebook.com/ilolaulukuoro/

Improkuoro JoGo on kaikille avoin ja harjoittelee Metsälässä, (Läkkisepäntie 4): www.facebook.com/improkuorojogo/

Kaari-ensemble on naisäänistä koostuva kamarikuoro, joka harjoittelee Oulunkylän kirkolla: kaari-ensemble.fi/

Kansallis-kuoro on yksi Suomen vanhimmista sekakuoroista. Harjoitukset Oulunkylän vanhassa kirkossa (Siltavoudintie 12): kansallis-kuoro.com

Karelia-kuoro on sekakuoro, joka harjoittelee Karjalatalolla Käpylässä: kareliakuoro.wordpress.com/

Kumpulan kuoro on sekakuoro ja harjoittelee Kumpulan Kylätilassa (Intiankatu 31): kumpulankuoro.fi

Naiskuoro Diskantti harjoittelee Art Sopissa Metsälässä (Läkkisepäntie 4): www.diskantti.com/

Soiva sävel on Helsingin työväenopiston lauluyhtye, joka harjoittelee Maunula-talossa: ilmonet.fi.

Viipurin Lauluveikot on Suomen vanhimpiin kuoroihin kuuluva mieskuoro, joka harjoittelee Karjalatalolla Käpylässä: www.viipurinlauluveikot.fi

Wannabe laulajii on Helsingin työväenopiston kuoro, joka harjoittelee Maunula-talossa: ilmonet.fi. Also in English!

Käpylän kirkkokuoro harjoittelee Käpylän kirkossa. Tiedustelut: kanttori Mikko Helenius, p. 09 2340 4217, mikko.helenius@evl.fi.

Maunulan kirkon musiikkiryhmän harjoitukset alkavat ke 20.9. kaikille avoimena laulukurssina Oulunkylän vanhassa kirkossa. Tiedustelut: kanttori Maija Pesonen-Kareinen, p. 09 2340 5328, maija.pesonen-kareinen@evl.fi

Pakilan seurakunnan kuoro Vox Sonora, kokoontuu Hyvän Paimenen kirkon Kryptassa maanantaisin klo 18. Tiedustelut kanttori Ari Häyrinen.

 

Laulunopetusta

Helsingin Työväenopisto: opetusta mm. Oulunkylätalolla: ilmonet.fi

LauluAvain: opetusta ja kursseja aloittelijoille: lauluavain.fi

Musawimma: opetusta Metsälässä, Läkkisepäntie 4: www.musawimma.com

UniikkiÄäni: opetusta mm. Metsälässä, Läkkisepäntie 4: uniikkiaani.fi

Share