Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi Oulunkylän srk: Voisiko sinusta tulla lähimmäisesi ystävä?

Veli Pelkonen

Onko sinulla ystävä tai kenties useampiakin? Ystävänä saatat olla ystävällesi mittaamattoman tärkeä ihminen. Raamatussa puhutaan paljon lähimmäisistä. Ystävänä oleminen on varmasti yksi lähimmäisenä olemisen muoto.

Sanotaan, että hädässä ystävä tunnetaan. Ystävän arvon huomaa erityisesti silloin, kun elämässä on vaikeuksia. Jos olet jonkun hyvä ystävä, niin olet varmasti valmis kuuntelemaan tai auttamaan ystävääsi silloin, kun hänellä on vaikeuksia elämässään. Jos teet näin, niin silloin olet varmasti myös hänen lähimmäisensä.

Voisiko ystävyyden tavoitteen pukea muotoon: ”Rakasta ystävääsi niin kuin itseäsi.”

Hyvä ystävä jaksaa kuunnella, auttaa ja ymmärtää. Jos ystävyyssuhde on vahva, niin silloin siihen kuuluu yleensä vastavuoroinen toinen toisensa kuunteleminen ja auttaminen. On kuin olisi solmittu sanaton ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosopimus. Ystävään voi aina luottaa.

Oletko ajatellut, että juuri sinun ystävyytesi voi olla ratkaiseva tekijä pitämässä yllä elämässään väsyneen tulevaisuudentoivoa ja elämänhalua? Varsinkin silloin, jos olet hänen ainoa ystävänsä. Ystävyys on myös rakkauden teko. Ystävyys voi olla pyyteetöntä. Ystävänä et oleta saavasi välittömästi takaisin antamaasi aikaa tai apua. Autat, koska ystävänä sinulla on hyvää tahtoa ystävääsi kohtaan.

Onko sinun lähelläsi joku, joka voisi kaivata ystävää? Onko joku jäänyt yksin? Tarvitseeko joku lähelläsi rohkaisun sanoja tai kuuntelijaa? Voisitko sinä tehdä aloitteen ja olla hänen ystävänsä?

Pastori Veli Pelkonen, Oulunkylän seurakunta, lähetystyö

Share