Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

La Movida tarkoittaa tapahtumapaikkaa ja myös liikettä

La Movida

Kuva: Joni Pesäkivi.

La Movida on Anna ja Janne Saharin toteutunut, pitkään elätelty toive.  Kyseessä on pieni, tanssiin ja muuhunkin liikuntaan tarkoitettu sali Capperin ja Kotipizzan naapurissa, Oulunkylän vanhaa kirkkoa vastapäätä olevassa matalassa liikekiinteistössä. 

Kun tiloissa aiemmin toiminut tilitoimisto muutti isompiin tiloihin, totesivat lähistöllä asuvat Anna ja Janne tilan sopivan heidän haaveensa toteuttamiseen.  He ovat aktiivisia salsan tanssijoita ja tietävät kuinka hankalaa on löytää sopivaa harjoitustilaa tanssiryhmälle, joka ei toimi minkään seuran alaisuudessa.

He kunnostivat tilan itse – kaikki toimistokopperot purettiin ja lattiaan asennettiin tanssiin sopiva parketti.  Suuret peilit tekevät tilasta avaran ja valoisan.  Lajista riippuen tähän 70 m2 suuruiseen tilaan mahtuu liikkumaan 15-20 aikuista.  Sali aloitti toimintansa tämän vuoden alussa.

Saharit vuokraavat tilaa paitsi tanssijoille myös erilaisille liikuntaryhmille, joista useat tarjoavat palvelujaan etenkin lapsille vanhempineen. Siltavoudintielle pääsee kätevästi sekä omalla autolla että useilla julkisilla liikenneyhteyksillä.

Keväällä La Movidassa pidettiin mm argentiinalaisen tangon kursseja.  Syksyn lukujärjestyksessä näkyy liikuntatunteja sekä taaperoille että leikki-ikäisille.  Tiistaina voi tanssia salsaa ja torstaina kuntonyrkkeillä tai tehdä kehonpainotreenin.  Lukujärjestys löytyy osoitteesta www.lamovida.fi.  Samalla sivulla on linkit toimintaa järjestävien seurojen ja yritysten sivuille.  Syksyllä salille saapuvat myös MLL:n koululaisten tanssiryhmät.

La Movidassa toimii myös Liiku, Leiki ja Loista -niminen yrittäjä.  Nimen takaa löytyy Johanna Luttinen, entinen HJK:n futari, PT, lastentarhanopettaja ja sosionomi. HJK:ssa Johanna ohjasi pitkään futisjunnuja ja veti lasten iltapäiväkerhoja.  Siinä sivussa hän teki myös pienryhmäohjauksia ensin kaveripiirissä ja myöhemmin myös yrityksille.

Johannalle ovat liikunnassa tärkeitä pehmeät arvot ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.  Leikki tuo tekemiseen mukaan iloa ja voit loistaa, kun tunnet onnistuneesi.  Ryhmät ovat pieniä ja tulet mukaan sellaisena kuin olet.  Osallistujat ovat eri-ikäisiä ja -tasoisia.  Tunnit eivät seuraa orjallisesti yhtä ohjelmaa vaan ne voivat elää osallistujien toiveiden mukaisesti.

-Ohjauksessa korostuu rentous, hauskuus ja yksilöllisyys – tärkeintä on, että saa olla oma itsensä, liikkua turvallisesti ja kokea rutkasti onnistumisen kokemuksia ja liikunnan iloa, Johanna sanoo.

Ohjaajina on Johannan lisäksi neljä kokenutta liikunnan ammattilaista.  Lukujärjestyksen ja lisäinfoa löydät sivulta www.liikuleikiloista.fi.  Jos olet epävarma miten liikunnan aloittaisit tai haluat monipuolistaa treeniäsi, soita Johannalle.  Voit myös tilata räätälöidyn liikuntatapahtuman omalle ryhmällesi.  Miten olisi päälläseisonnan kurssi?

Teksti: Marja Markko

Share