Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Netti-Oulunkyläisen webdesigner esitteli sivuston AEL:ssä

AEL Kuva Otto Tuomainen

Janne Kaarenoja esittelee Oulunkyläisen sivustoa AEL:ssä. Kuva: Otto Tuomainen.

Allekirjoittanut aloitti opiskelunsa AEL:ssä syksyllä 2015. Kaksivuotisen koulutuksen päätteeksi lopputyönä syntyivät Oulunkyläisen internet-sivut. 4.9.2017 esittelin ne kolmikannalle.

 Kolme tuimaa silmäparia seurasi tarkkaavaisesti yhdessä kanssaopiskelijoideni kanssa minua tutkintotilaisuudessa AEL:n (Ammattienedistämislaitos) luokkahuoneessa. Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto alanimikkeellä verkkoviestintä oli kolmikannan hyväksynnästä kiinni.

Aloitin kertomalla kuinka päädyin lukioaikaisen opiskelukaverini kautta lehden toimitukseen syksyn alla 2016 ja esitin päätoimittaja Susan Wilanderille ehdotuksen siirtää Oulunkyläinen printtiversion ohella verkkoon. Syyskuussa kuviot olivat selvät ja verkkolehteä ruvettiin rakentamaan WordPress-pohjalle. Ensimmäiset julkaisut lyötiin helmikuulle 2017 kuntavaalien yhteyteen. Kävin kuvaamassa ehdokkaiden haastattelut videolle. Siinä yhteydessä avasin myös Oulunkyläisen oman youtube-kanavan.

Teksti: Janne Kaarenoja
Kuva: Otto Tuomainen

Share