Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Uudistetun Leikkipuisto Mäkitorpan avajaisia vietettiin 15.9.

Lp Mäkitorppa Hannele Uotila

Leikkipuisto Mäkitorppa. Kuva: Hannele Uotila/Leikkipuisto Mäkitorppa.

Pitkäksi venyneen remontin jälkeen leikkipuisto on nyt avattu täysin uudistuneena. Leikkipuiston rakennus valmistui jo talvella, ja kesän aikana kunnostettiin piha-alueet. Entisellään on pysynyt vain hämähäkkiverkko-kiipeilyteline, kahluuallas ja hiekkakenttä pelaamiseen. Pihan kummut saivat monista uusista leikkipuistoista tutut tekonurmipäällysteet kiipeilyköysineen ja niitä ympäröivine ralliratoineen. Pihalla on myös uusia keinuja, kiipeilytelineitä, hiekkalaatikoita ja leikkivälineitä. Uudistettu puisto on nyt esteetön – näkövammaiset ja liikuntaesteiset on huomioitu puistossa monin tavoin.

Avajaisissa paljon iloisia vierailijoita

Huutsi-Kuutsi

Avajaisissa esiintyi HuutsiKuutsi-bändi. Kuva: Hannele Uotila/Leikkipuisto Mäkitorppa.

-Avajaisissa oli liikuntarata, aarteenetsintää merirosvosaarella, Mäkitorppa-pinssien tekoa, HuutsiKuutsi-bändi musisoimassa, paloauto ja poliisiautoja sekä tarjoilua, kertoo Hannele Uotila leikkipuistosta.

Mäkitorpan leikkipuistossa käy runsaasti vauva- ja pikkulapsiperheitä, mutta iltapäivisin myös koululaisia. Iltapäivätoiminnassa on mukana n. 65 koululaista. Puistoa käyttävät myös erilaiset päiväkoti-, perhepäivähoito-, kotipalvelu ja kerhoryhmät. Puiston toiminta pyritään muokkaamaan käyttäjien toiveiden mukaisesti.

-Maanantaisin meillä on sisätiloissa vauva-aamu (yhdessäoloa, tutustumista, lauluja, loruja, yhdessä suunniteltua ohjelmaa), tiistaisin ja torstaisin leikkitoiminnan kerho ja yhteisiä toimintatuokioita kaikille yhdessä kerholaisten kanssa. Keskiviikkoisin kokoontuu MLL-perhekahvila, jossa on yhteistä toimintaa alueen perheiden kanssa. Perjantaiaamupäivisin sisällä vietämme taaperoaamua; pikkulapsiperheille suunnattua ohjattua toimintaa ja yhdessäoloa. Säännöllisesti järjestämme myös vauvaperhetoimintaa, joka on jatkoa neuvoloiden järjestämälle perhevalmennukselle. Näiden lisäksi on erilaisia tapahtumia, teemapäiviä ja –viikkoja ja muuta ohjelmaa asiakastoiveiden mukaan, Hannele Uotila sanoo.

Mäkitorpan puistossa työskentelee yksi sosiaaliohjaaja, 2 ohjaajaa ja nyt vielä alkusyksyn yksi erityisavustaja. Työhön kuuluvat mm. erilaisten ryhmien ohjaustehtävät.

Teksti: Susan Wilander

Kuvat: Hannele Uotila/Leikkipuisto Mäkitorppa

Share