Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Metsälä, Uutiset

Cityvaraston perustajasta Keski-Helsingin vuoden yrittäjä

Cityvarasto Ville Stenroos

Ville Stenroos, Cityvarasto. Kuva: Keski-Helsingin Yrittäjät/Cityvarasto.

Keski-Helsingin Yrittäjät on valinnut vuoden yrittäjäksi Cityvarasto Oyj:n pääomistajan Ville Stenroosin. Hän on rohkea ja innovatiivinen sarjayrittäjä, jolla on yli 20 vuoden kokemus yritysten johtamisesta menestykseen.

Ensimmäisen yrityksensä Stenroos perusti jo opiskeluaikanaan 1995. Citystaff Oy oli henkilöstövuokrausyritys, joka myytiin Barona Oy:lle vuonna 2011.

-Minulla on sittemmin ollut monenlaista liiketoimintaa, mutta olen oppinut, että yrittäjän kannattaa keskittyä yhteen juttuun, Stenroos sanoo.

Cityvarasto Oyj:n perustettiin 1999, ja se on ollut menestystarina. Cityvaraston liikevaihto on kasvanut joka vuosi, mutta kasvu on tapahtunut kannattavasti. Myös käyttökate on parantunut vuosittain. Sen liikevaihto tällä tilikaudella on jo noin 6 miljoonaa euroa.

Ensimmäisenä alan yrityksenä maailmassa Cityvarasto alkoi myydä varastotilaa netissä, mikä oli keskeinen peruste sille, että yritys sai alan kansainvälisen toimialajärjestön Fedessan innovaatiopalkinnon Portugalissa vuonna 2011. Cityvaraston toiminta on pitkälle automatisoitua.

-Cityvarasto sopii liiketoimintana hyvin kaupungistumisen megatrendiin. Ihmiset muuttavat ja harrastavat paljon, minkä johdosta tarve hyvälle varastotilalle kasvaa, Stenroos sanoo.

Cityvarasto on kasvanut Metsälästä valtakunnalliseksi pienvarastoalan ketjuksi. Laajeneminen on tapahtunut yritysostojen, liiketoimintakauppojen, kiinteistöjen hankinnan ja orgaanisen kasvun kautta. Yhtiöllä on 34 toimipistettä eri puolilla Suomea. Sen kiinteistöjen markkina-arvo on 44 miljoonaa euroa.

Pienvarastojen vuokraamisen lisäksi yhtiö myy asiakkailleen pakkaustarvikkeita, vastaanottopalveluita, pienvarastovakuutuksia ja vuokraa muuttolaatikoita ja kontteja sekä tarjoaa osoitepalvelua. Yhtiö on verkostoitunut liiketoimintaa tukevien yhteistyökumppanien kanssa ja pystyy tarjoamaan asiakkailleen kokonaisvaltaista palvelua liittyen varastointiin, muuttoihin ja pakettiautovuokraukseen. Joulukuussa 2016Cityvarasto Oyj osti yhdessä kumppanien kanssa KD Rent Oy:n – Pakuovelle.com – koko osakekannan.

Teksti: Timo Kangas, Keski-Helsingin Yrittäjien pj.

Share