Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Botnia hyvin valmistautuneena uuteen kauteen

Botnia Kuva: Petri Kankkunen

Botnia. Kuva: Petri Kankkunen.

Botnian liigajoukkue ja juniorit ovat valmistautuneet tulevaan kauteen toukokuusta lähtien. Edustusjoukkue on harjoitellut tiiviisti aluksi kaksi kertaa viikossa ja elokuusta lähtien neljä kertaa viikossa. Edustusryhmä ja juniorit ovat leireilleet kesän ja syksyn aikana Edsbynin jääpallohallissa Ruotsissa.

Botnian edustusjoukkueesta on muuttanut kahden viime vuoden aikana Ruotsiin viisi pelaajaa, joista neljä pelaa Suomen A-maajoukkueessa. Määtän kaksosveljet Tuomas ja Tommi Määttä pelasivat viime kaudella ensimmäistä vuottaan Edsbyn IF:n joukkueessa. Edsbyn voitti Ruotsin mestaruuden ja Tuomas Määttä viimeisteli kaksi ratkaisevaa maalia. Hänet palkittiin kauden aikana viisi kertaa kierroksen pelaajana.

Botnian edustusmiehistö on kokenut viime kauden jälkeen merkittäviä muutoksia. Ruotsiin siirtyneiden lisäksi kolme pelaajaa on vaihtanut seuraa, mutta tilalle on tullut seitsemän uutta pelaajaa. Lupaava maalivahti Joonas Kankkunen tulee Varkaudesta ja uusia kenttäpelaajia ovat Tuukka Penttinen, Nils Främling sekä venäläispelaaja Artem Lapsem. Jo viime kaudella Botniassa pelannut venäläinen Ignat Mikhalin jatkaa joukkueessa. Muutaman vuoden pelitauon opiskelun vuoksi pitäneet Sami Karlsson, Tomi Lappi ja Emil Utriainen ovat palanneet joukkueeseen. Botnian edustusryhmää valmentaa nyt Jussi Tapio joukkueen pitkäaikaisen valmentajan Esa Määtän siirryttyä valmennusryhmän taustalle.

Botnialla on tulevalla kaudella 1-3 juniorijoukkuetta 17-vuotiaista lähtien kaikissa ikäluokissa ja viime kaudella seura saavutti P21 ikäluokassa ennätyksellisesti kuudennen perättäisen suomen mestaruuden. Mitaleita Botnia sai myös muissa ikäluokissa.

Kaikki jääurheilijat odottavat Malmin Longinojalle suunniteltua Luisteluareenaa. Kaupunginhallitus hyväksyi 4. syyskuuta luisteluhallin tontti- ja suunnitteluvarauksen. Hankkeen taustaryhmä (HIFK, Vesta, Botnia, Jääpalloliitto ja Jääpallon Tuki ovat keränneet yrityksiltä ns. yksityistä rahaa n. 3,5 milj.euroa. Kaupunki on alustavasti luvannut hankkeelle 4 milj. euroa halpakorkoista lainaa. Opetus- ja kulttuuriministeriön tuki hankkeelle olisi 750 000-1 milj. euroa. Hallin alustava kustannusarvio on n. 10 milj. euroa.

Mikäli Malmin hanke toteutuu, halli voisi olla valmis parin vuoden kuluttua. Uusi Luisteluareena palvelisi monipuolisesti kaikkia jääurheilulajeja: koululaisia, yleisöluistelijoita, taitoluistelijoita, jääpalloilijoita sekä pikaluistelijoita (250-300 m rata).

Teksti: Pekka Anttinen
Botnia 69:n perustajajäsen ja kunniapj.

Kuva: Petri Kankkunen

Share