Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Botnia avasi jääpallokauden kahdella kotipelillä

Botnia Pekka Huovila

Botnian peli käynnissä. Kuva: Pekka Huovila.

Sadesää ei  haitannut, kun monisatapäinen yleisö saapui 40-vuotta täyttävälle Oulunkylän tekojääradalle juhlistamaan Botnian jääpallojoukkueen kauden avausta lauantaina. Samalla Botnia juhli 40:ttä bandyliigakauttaan ja yhteistyöseura Bewen 40-vuotista taivalta.

Tekojää muistutti  suurta vesilammikkoa. Toissa vuoden mestari  Botnia ja viime vuoden hopeajoukkue Akilles Porvoosta eivät  säätä kumarrelleet. Katsojat näkivät tapahtumarikkaan ja vauhdikkaan ottelun. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua.

Botnia sai loistavan lähdön ottelulle comebackin tehneen hyökkääjä Tomi Lapin onnistuessa jo kahden minuutin kohdalla. Botnia johti pariin otteeseen peliä, mutta Akilleksen vastaus tuli aina nopeasti.  Vieraiden pitkät avaukset syvälle Botnian alueelle tuottivat Botnian puolustukselle vaikeuksia. Peli oli tasaista vääntöä ensimäisellä puoliajalla, kuitenkin vastustaja sai pelin edetessä vahvemman otteen pelistä.  Pisteet lähtivät avausottelusta Porvooseen maalein 2-5 (2-3).

Erityisesti Botnian uusi  maalivahti Joonas Kankkunen loisti torjunnoillaan. Juuri putkiasentajaksi valmistunut 18-vuotias suurlupaus siirtyi kesällä Varkaudesta Botnian riveihin. Nuoren miehen elämä on lähtenyt pääkaupungissa hyvin liikkeelle. Pelit sujuvat ja uusi työpaikkakin on mieluinen.

Päävalmentaja Jussi Tapion kommentoi peliä seuraavasti:
-Saatiin otteluun mainio alku maalin muodossa ja pelattiin muutenkin hyvin. Muutama henkilökohtainen virhe ja tuhlailu maalipaikoissa, ja kaveri puoliajalle maalin johdossa. Toisella puoliajalla ei saatu samaa hyvää tempoa päälle, vastustaja rokotti helposta virheestä ja peli pakettiin. Olosuhteet on molemmille joukkueille samat, mutta kyllä meidän pelaamista vaikeutti etenkin ensimmäisellä jaksolla voimakkaaksi yltynyt vesisade.

Kauaa ei Akilleksen peliä  murehdittu. Seuraavaan peliin käännettiin  katseet  nopeasti, sillä se pelattiin heti sunnuntaina samaisella Oulunkylän tekojääradalla. Vastaan luisteli maajoukkuemiehiä vilisevä Mikkelin Kampparit. Sää ei yhtään parantunut lauantaisesta, vettä tuli  taivaan täydeltä. Säätä pelkäämättömiä urheita katsojia saapui paikalle mukava määrä ja pelitunnelma oli mitä mainioin niin kentällä kuin katsomossakin. Peli päättyi 1-7 (1-3) Kamppareille.

-Keli pysyi tismalleen samanlaisena sunnuntaina, joskin ensimmäisellä puoliajalla se tuntui häiritsevän meidän pelaamista vähemmän kuin mikkeliläisten. Valitettavasti hermoilu puolustuslinjassa ja otteen herpaantuminen molempien maalien edustalla johti 1-3 tappiotilanteeseen tauolla. Vaikka olimme selkeästi aktiivisempi osapuoli, siitä ei valitettavasti jaeta vielä yhtään pistettä. Toiselle puoliajalle päätettiin pistää kaikki peliin, ei kuitenkaan tyhmän rohkeasti. Valitettavasti kesken meidän painostuksen kaveri saa ns. 50-50 -tilanteessa läpiajon ja laittaa pallon maaliin meidän katsellessa. Loppu oli enemmän tai vähemmän pelailua huonolla jäällä. Yhteenvetona viikonlopusta voin sanoa, että kokonaisuutena varsin kaksijakoinen tunnelma; lauantaina mainio ilme läpi ottelun, mutta ei saatu lopulta kuitenkaan kaivattua toivottua voittoa eikä päästy lopulta kunnolla edes haastamaan siitä. Sunnuntaina ensimmäinen puoliaika oli hyvä, mutta otteen herpantuminen lopussa jätti mietittävää keskiviikon Narukerä-otteluun, kertoi päävalmentaja Jussi Tapio.

Botnia kaipaa Oulunkyläläisten kannustusta kentän laidalta. Keskiviikkona 22.11 klo 19.00 alkaen kotipeli Porin Narukerää vastaan ja lauantaina 25.11 klo 15.00 Oulunkylän tekojääradalla taistellaan pääkaupunkiseudun herruudesta, kun vastaan asettuu HIFK.

Muistutuksena, että viime kausilta Botnian edustuksella on ollut vain ja ainoastaan voittoja HIFK:lta, joten stadi on vahvasti  sininen jääpallossa. Olethan kentän laidalla kannustamassa omaa joukkuetta Botniaa voittoon! Myös päävalmentajalta tuli terveiset lukijoille:
-Toivotaan hyviä olosuhteita ja yleisöä sankoin joukoin, nyt tarvitaan onnistumisia ja tukea oman rakkaan kotikylän Oulunkylän väestä.

Teksti: Sari Pesonen

Share