Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset, Veräjälaakso, Veräjämäki

Jokiniementie 40:n suunnittelukilpailu ratkennut

Syyssonaatti, arkkitehtitoimisto HMV Oy

"Syyssonaatti", arkkitehtitoimisto HMV Oy:n suunnitelma voitti kilpailun Jokiniementie 40:n uudesta korttelista.

SATO ilmoitti tänään tiedotustilaisuudessa Oulunkylän ”Viisaan liikkumisen korttelin” suunnittelukilpailun voittajan. Suunnitelmassa herättää mielenkiintoa maan pinnalle rakennettava parkkitalo, joka on suunniteltu niin, että sen tilalle on helppo myöhemmin rakentaa asuintaloja.

SATOn, Helsingin kaupungin, VR-Yhtymä Oy:n ja Suomen Arkkitehtiliiton järjestämässä suunnittelukilpailussa lähdettiin siitä, että kaupungit panostavat yhä enemmän julkiseen liikenteeseen ja autojen määrä tulee vähenemään tulevaisuudessa. 

SATO kertoo tiedotteessaan, että arkkitehtitoimisto HMV Oy:n voittajaehdotus “Syyssonaatti” keräsi kilpailun raadilta kiitosta juuri muunneltavuudestaan tulevaisuuden eri käyttötarkoituksiin sekä liikkumiseen kannustavista ratkaisuistaan. Suunniteltuun kortteliin rakennetaan ARA-, Hitas- ja vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

– Raide-Jokerin varsi ja sen täydennysrakentaminen on Helsingille tärkeä kehittämiskohde. On hienoa nähdä, miten Raide-Jokerin ja Oulunkylän aseman solmukohtaan syntyy uusi ja mielenkiintoinen kokonaisuus asuntoja. Täydennysrakentamisessa purkava saneeraus on yksi keino tiivistää ja elävöittää kaupunkia. Tämä hanke tulee olemaan mielenkiintoinen purkavan saneerauksen esimerkki. Minusta on innostavaa, että kilpailun on voittanut ehdotus, jossa luotetaan joukkoliikenteen vetovoimaan ja jossa on mietitty kaupungin muutosta ja joukkoliikenteen kehittymistä myös pidemmällä aikavälillä, kertoo Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki SATOn tiedotteessa.

Rakentaminen alkaa 2019

SATO ja VR Group sopivat vuosi sitten VR:n Oulunkylässä omistaman korttelin kehittämisestä ja ostamisesta asemakaavoituksen valmistuttua. Tällä hetkellä tontilla on yhdeksän 70-luvulla rakennettua kerrostaloa, joissa on 155 asuntoa. Uuden suunnitelman mukaan asukasmäärä tulee kasvamaan merkittävästi, sillä paikalle tulee noin 500 vuokra-asuntoa. Rakennustyöt alkavat asemakaavamuutoksen valmistuttua, arviolta vuonna 2019.

Nykyiset kerrostalot puretaan, sillä ne vaatisivat täydellistä peruskorjausta. Arkkitehtitoimisto HMV Oy toimii SATOn arkkitehtikonsulttina kilpailun pohjalta laadittavassa asemakaavanmuutosprosessissa sekä pääsuunnittelijana kahdessa kilpailualueelle toteutettavassa asuntohankkeessa.

Teksti: Susan Wilander

Kuvia ja “Syyssonaatti”-voittajaehdotuksen esittely

Share