Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Jääpallo harrastuksena Oulunkylässä

Botnia Jonas Kaiser

Botnian junnuja sekä vierailevana tähtenä JVG:n Ville-Galle, entinen Botnian pelaaja hänkin. Kuva: Jonas Kaiser

Oulunkylän tekojäärata on Botnian jääpallojoukkueiden kotikenttä. Toivottavasti olet käynyt katsomassa Botnian pelejä – niin edustuksen kuin junnujenkin. Jääpallo on vauhdikas joukkuelaji, jota on kiinnostavaa seurata. Botnian edustusjoukkueen kotipelejä kannattaa aina tulla jokaisen oulunkyläläisen katsomaan kentän laidalle.

Seuraava peli on jo keskiviikkona 22.11. klo 19.00 alkaen, tuolloin vastustajaksi saapuu Porin Narukerä. Lauantaina 25.11 klo 15.00 vastustajana on viime vuodesta vahvistunut HIFK. Tuossa pelissä ratkaistaan stadin väri jääpallossa – pysyykö se viime vuosien malliin sinisenä.

Junnutoiminta on aktiivista Botniassa. Botnia on Suomen menestynein junioriseura. Pitkällä tähtäimellä Botnia luottaa vahvaan juniorityöhönsä ja sieltä kasvaviin uusiin pelaajiin. Jääpallo tulee olemaan nyt ja myös tulevaisuudessa vahvasti esillä Oulunkylässä. Botnia tarjoaa kaiken ikäisille junnuille – niin tytöille kuin pojillekin – mahdollisuuden harrastaa jääpalloa. Botnian junioreista on viime vuosien aikana noussut jääpallon maajoukkueisiin useita pelaajia. Kirkkaimpana tähtenä Tuomas Määttä. Tuomas valittiin viime keväänä Ruotsin Elitserienin vuoden tulokkaaksi ja finaalipelin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Muistutuksena lätkäpelaajille – jääpallo on erittäin hyvä ja etenkin luistelua kehittävä oheislaji silloin kun tähdätään huippumenestykseen jääkiekossa. Eeli Tolvanen ja Teemu Selänne ovat aikoinaan pelanneet Botniassa jääpalloa. Jos kiinnostuit lue lisää www.botniabandy.fi  tai ota suoraan yhteyttä junioripäällikköön Antti Ilvekseen, junioripaallikko@botniabandy.fi.

Jääpallokoulu (JPK)  pyörii aktiivisesti. Edustuksen pelaajat ja juniorivalmentajat ovat ohjaajina JPK:ssa. JPK on tarkoitettu 6-10 vuotiaille pojille ja tytöille. Jääpallo on vauhdikas ulkoilmalaji, jossa opit luistelemaan ja koet liikunnan riemua. JPK kokoontuu sunnuntaiaamuisin klo 9.00 Oulunkylän tekojääradalla ja maanantaisin Ogelin jäähallissa klo 17.30.

Tervetuloa sunnuntaisin Oulunkylän tekojääradalle pikkuisten kanssa nauttimaan jääpalloilun riemusta. Vaarana tietenkin on se, että jos tuot pikkuisesi yhtenä sunnuntaina näihin harkkoihin, niin sinun on oltava siellä jokaisena sunnuntaina juniorin määräyksestä.

Botnian leidit on ryhmä aktiivisia junnu- ja edustuspelaajien äitejä. He myyvät lippuja kotiotteluissa, järjestävät turnauksissa ruokailuja, myyvät arpoja ja tekevät kaikenlaista pientä puuhaa, joka vie eteenpäin pääkaupunkiseudun lasten ja nuorten jääpalloharrastusta. Botnian leidit kannustavat kaikkia oulunkyläläisiä saapumaan oman kotikylän jääpallojoukkueen kotiotteluihin kannustamaan ja nauttimaan hienosta jääurheilulajista.

Teksti: Sari Pesonen

Share